Vieraspinnat hukassa

Jähi-ilta oli ja meni yli viikko sitten ja toimittajakin on palannut taistelukentille. Railakkaan fanijoukun matkaan liittyminen toi viikon verran unohtamattomia kokemuksia ympäri eurooppaa, massiiviset luotto-ongelmat ja pari etsintäkuulutusta. Mutta suuret seikkailut jäivät sunnuntaina taakse, kun palailin kotimaahan. Juuri kun olin nukahtamaisillani taksin kyytiin, huomasin Kehä kolmosen varrella suuren mainoksen HPK Icedogs – Jähi –kamppailusta. Otteluhan pelattiin kaiken lisäksi kotimatkan varrella Hämeenlinnassa, joten poikkesin tietenkin katsomossa.

 

HPK Icedogs – Jähi 6-3 (3-2,2-1,1-0)

Keskipäivän ottelu pelattiin tällä kertaa suurella näyttämöllä (lue: Hämeenlinnalaisittain suurella) Patria-areenalla. Käytettävissä oli siis melkoisesti enemmän jääpinta-alaa, kuin normaalisti. Kyseinen seikka oli Koutsi Vähy Väisäsen yhtenä suurimpana teemana – tilaa pitää pystyä käyttämään hyödyksi. Valitettavasti neuvot eivät varsinaisesti realisoituneet jäällä ja jähiläiset luistelivat melko totuttuja railoja pitkin...jotka eivät missään kaukalossa ole vielä olleet ihan kohdillaan!
Ottelu oli kuitenkin tiukka ja myös hyvin ”jähimäinen”. Koko matsin ajan oli sama tunne kuin monessa muussakin pelissä – kyllähän tämä pitäisi hoitaa. Mutta kuten kauden teemaan kuuluu, annetaan vastustajalle aivan ilmaisia maaleja. Ja tänään kun vielä korostui oma maalinteon vaikeus, ei takaisin kelaaminen enää onnistunut, kun oli siimaa annettu tarpeeksi. Jähillä oli tukuttain loistavia maalintekopaikkoja ja tolpatkin kilisivät useaan otteeseen. Mutta kun se ruma ja suuri apina kiipeää selkään, on se joskus hyvin vaikea sieltä yhden ottelun sisällä karistaa. Edes lopussa jähin pelatessa 6 vs. 3 ei laattaa saatu millään häkkiin. Kuudella viittä vastaan tuli sitten maali, mutta sehän meni tyhjiin HPK:n toimesta, joka sinetöi lopputulokseksi 6-3. Ei pisteitä kotiin – tämä kirveli hieman!

Tänään niitä ratkaisijoita ei siis pahemmin ollut. Peliesityksien puolesta mainittakoon ainakin Antti Lipponen, joka oli hyvällä jalalla liikkeellä ja oli useaan otteeseen jopa nokikkain molarin kanssa. Tänään se apina selässä oli kuitenkin kerrostalon kokoinen eikä edes Antti päässyt tolppaa lähemmäksi. Lisäksi maininnan saa ehdottomasti Arto Mannisen pari nättiä torppausta siniviivalla lyhyen ajan sisään ja vielä samaan kaveriin!

Jähin kokoonpano

J. Seppänen
Hedman – Männistö – Lipponen
Tourunen – Manninen
Väisänen – Tuomisto – Ylikorpula
Nieminen – P. Seppänen
Eloranta – (kiertävä) – Laakkonen

Tavoitin ottelun jälkeen Antti Lipposen hallin takaa hakkaamasta mailojaan säpäleiksi.
Jones: Tänään ei näemmä uponnut lätty pussiin totuttuun tyyliin?
Lipponen: ***** ***** ******** ****** mailat!!!
Jones: No älähän nyt kaikkia mailoja laita kierrätykseen, kallista touhua nykyään meinaan!! Putki kulki kuitenkin tänään melko hyvin ja paikkoja tuli, joten eiköhän ne taas ala uppoamaan
Lipponen: Uppoo uppoo, tietysti uppoo. Mutta johonkin täytyy nää tän päivän pettymykset purkaa!!
Jones: Olihan siellä muillakin kiusallisen lähellä maalit, mm. Väisäsellä ja Laakkosella ainakin eivätkä he ole täällä kiukkuamassa!
Lipponen: En nyt sanois ihan noinkaan, katsos taakses...
Jones: Ai katso vaan, aikas moista meuhkaamista! Miten on kavereilla pelin jälkeen noin paljon energiaa?? No enpä viitsi käydä kysymässä, näyttää sen verran kiukkuiselta toiminnalta!

Ensi viikonloppuna Jähi sitten joutuukin myrskyn silmään, kun ensin lauantaina vieraaksi saapuu sarjan tähän asti suvereenein joukkue Vammalan Palloseura. Rumputulen tauottua ei ole kovinkaan paljon aikaa levätä ennen seuraavaa haastetta, kun sunnuntaina matkataan Nastolan Kiekon vieraaksi. Eli jälleen on härkäviikonlopun aika ja tällä kertaa pahin mahdollinen!
Jähi – VAPS siis lauantaina Kaukajärven Sentterissä klo 19.45 alkaen. Ei muuta kuin hallin nakkikattiloita tyhjentämään!!

-Dow Jones, JTT-