JäHi teki maanantaina siirtomarkkinoilla massiivisen liikkeen, kun joukkue hankki maalivahtiosastoaan vahvistamaan Tuomas Kantolan KaVosta.

Tuomas Kantola
JäHin maalivahtikaappaus Tuomas Kantola

JäHin GM Ville Kivimäki ei pystynyt kovasta yrityksestä huolimatta peittelemään innostustaan puhuessaan uudesta hankkinnasta: "Loukkaantumiseni jälkeen JäHin pelaajahankinnoista koostuva yksikkö alkoi välittömästi kartoittamaan markkinoilta potentiaalisia korvaajia. Kyllä Tuomaksen nimi löytyi papereista jo alusta lähtien alleviivattuna paksulla mustalla tussilla. Tiedettiin hyvin tarkkaan kaverin kyky selviytyä kiekkosateessa, onhan hän useasti ollut pelaamassa meitä vastaan. Yöelämässä jähiläiset tunnetaan vahvasti kaupungista ja maasta riippumatta, eikä Tuomas tässäkään poikkeusta tee. Näytöt puhuvat puolestaan. Suurin kynnys nähtiin olevan hänen nykyinen sopimuksensa Kangasalan Voiton kanssa. Pitkät neuvottelut tuottivat kuitenkin JäHin kannalta mieleisen tuloksen ja KaVo oli valmis luopumaan kauden kivijalastaan. Korvaukset jätetään joukkueiden väliseksi salaisuudeksi, mutta sen voin paljastaa että kalliiksi tämä hankinta kävi. Henkilökohtaisella tasolla Tuomas oli melko helppo houkutella kohti kirkkaimpia valoja, tunnetaanhan meidät alasarjojen kovimmista päätösreissuista ja kuulemma jopa mediaseksikkäimpänä alasarjaseurana, mikä sopii Tuomaksen vaatimattomaan tyyliin hyvin, hän kun on tottunut paistattelemaan kirkkaissa valoissa. Tuomaksen kanssa keskustelussa tuli myös hiukan yllättäen esiin se että nykyisestä valmennuksesta hänellä on erittäin positiivinen kuva."

Tuomas toteaa itse siirrostaan JäHin toimitukselle näin: "Ihan ensimmäiseksi haluan painottaa kaikille epäilijöille että tämä ei ollut mikään takinkääntö vaan ainoastaan looginen askel seuraavalle uraportaalle. Oma alkukauteni on ollut paras moneen vuoteen ja uuden joukkueen kanssa toivon tietysti että sama voittoisa tahti jatkuu. Varmaan muutaman reenin se ottaa että pääsee uuden porukan pelitapaan kiinni, mutta sen eteen teen kyllä kaikkeni."

Tuomas Kantola tunnetaan Pirkanmaalla jääkiekon viitekehyksessä todennäköisesti parhaiten legendaarisen Atala Hoki Klupin veräjänvahtina, joten soitin AHKn keulahahmolle Antti Tuomistolle. Antti ei pystynyt kovasta yrityksestä huolimatta peittelemään tyrmistystään kuultuaan siirrosta: "Tuomas on hyvin peittävä kokenut maalivahti ilman heikkouksia. Kyseessä on käänteentekevä pelaaja joka pysäytti aikoinaan Talviklassikossa materiaaliltaan ylivertaisen ja ennakkosuosikkina peliin lähteneen JäHin. Olen helpottunut että todennäköisesti emme joudu enää kohtaamaan JäHiä tällä kaudella."

Nyt kun virallinen lehdistötiedote on saatu alta pois, voidaan siirtyä raportin mielenkiintoisempaan osuuteen. Virallisia lausuntoja pitää nimittäin aina lukea tarkkaan ja pelkästään niiden avulla totuuden selvittäminen on vaikeaa, pitäisi olla jonkinlainen oraakkeli tai tietäjä. Mutta totuudesta puhuttaessa, on olemassa menetelmä jolla se on mahdollista selvittää aukottomasti, nimittäin JäHin nettitoimituksen kuva-analyysi. Vuosien varrella sitä on käytetty useasti ja erehtymättömästi totuuden selvittämiseen, joten aloitetaan. Tuomaksen kuvaa tarkkaillessa katse kiinnittyy ensimmäiseksi terävään, itseluottamusta uhkuvaan katseeseen. Kyseessä on katse jota kukaan pelaaja, hyökkääjä tai puolustaja, ei halua kohdata päästessään pelissä tekopaikkaan. Tuomaksen katse nimittäin kertoo ettei kiekko tule löytämään tietään maaliin. Tuomasta tarkastellessa katse siirtyy luontaisesti silmistä alaspäin, ja osuu komeaan karvoitukseen nenän alla, eli kansankielellä viiksiin. Olen todennäköisesti jo vähemmistössä niiden nykyisten kolmosdivisioonapelaajien joukossa joilla on jonkinlaisia omakohtaisia kokemuksia 80-luvusta, mutta voin kertoa että se oli vuosikymmen milloin viikset olivat ansaitsemassaan asemassa jokaisen itseään kunnioittavan miehen ylähuulen päällä. En kadu elämässäni montaa asiaa, mutta se kaduttaa että olin 80-luvulla vielä niin nuori etten pystynyt kasvattamaan viiksiä. En usko että olen ainoa joka on samaa mieltä kanssani siitä, että peli olisi pitänyt viheltää poikki ja pysäyttää kellot viimeistään 80-luvun lopulla siihen paikkaan, jolloin ihmiskunta saavutti kliimaksinsa. Se, miksi näin ei tehty, on aina ihmetyttänyt minua suuresti.

80-luvun uros
80-luvun seksuaalinen tyrannosaurus

Tuomaksen silmät ja viikset ovat kertoneet pelaajasta ammattimaiselle tarkastelijalle jo kaiken tarvittavan, joten kuva-analyysiä ei liene syytä enää jatkaa. Antti Tuomisto sen parhaiten sanoi, kyseessä on käänteentekevä pelaaja. JäHi toivottaa Tuomaksen tervetulleeksi tontille jossa ihminen ei ehdi kokea tylsää hetkeä, eli JäHin maalinsuulle.