Ready, steady, GO!

Pitkä odotus päättyi vihdoin lauantaina, kun Hämeen III-divisioona potkaistiin käyntiin. Esiripun nostajana oli vain yksi peli, jossa toisensa kohtasivat Jälkihiki-Hockey ja Kangasalan Voitto. Jähin kopissa arvuuteltiin optimistisina voitollisen Hiho-ottelun jälkeen, että veikkauksen kertoimet painavat kotijoukkueen hienoiseksi suosikiksi. Ehkä tämä harvoin koettu positiivinen lähestyminen otteluun toi sitä tarvittavaa latausta voiton hakemiseen?

Jähi-KaVo 7-5 (1-3, 2-1, 4-1)

Ensimmäinen peli, ensimmäinen minuutti ja samalla hetkellä ensimmäinen musta hetki! Ottelun ensimmäiset 15 minuuttia olivat tuloksellisesti varsin kamalat. KaVo painoi vastustamattomasti taululle 0-3 numerot ja soppa oli valmis. Vastustamattomasti tosiaan, eipä näkynyt yhtään Jähiläistä vastustelemassa kun maaleja oltiin iskemässä.
Ei se mitään, tämä on ollut usein Jähin pureva taktiikka. Kuin Porilaisessa jääkiekossa, annetaan ensin syytä juhlia, mutta lopulta viedään kaikki pois! Jähi aloitti takaa-ajonsa ensimmäisen erän lopussa kun seuraan viime kauden poissaolon jälkeen palannut Heikki Laakkonen vei kotijoukkueen myös tulostaululle. Toisessa erässä vierailijan puntissa alkoi selvästikin hieman painamaan ja Jähi otti peliä haltuun. Tauolle mentiin kuitenkin KaVon 3-4 johtoasemassa.
Kolmas erä alkoi kaksijakoisesti. Ensin Tuomas Männistö punnersi vain 24 sekunnin pelin jälkeen joukkueen tasoihin, mutta KaVo kuittasi heti seuraavaan vaihtoon. Jähillä oli kuitenkin nyt veto päällä ja hetken päästä moottoriturpa Jussi Nykänen lakaisi rebound-kiekon varmasti sisään tasoittaen lukemat 5-5:een. Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 53.40, kun Topi Westerholm pamautti pitkän nousun päätteeksi limpun häkkiin.
Loppupeli oli tiukkaa taistelua ja ratkesi lopullisesti Antti ”Toke” Tuomiston tyhjiin vetämään maaliin, joka oli miehellä illan toinen!

Tavoitin ottelun jälkeen pari illan Jähiläistä sankaria hallin viereiseltä leikkikentältä pelaamasta neppistä.

Jones: Tänään paluu Jähin nuttuun oltuanne melkein koko viime kauden poissa. Mitä meno maistui?
Laakkonen: Hieno meiniki! Mukava päästä pelaamaan taas!
Jones: Näyttäisi siltä, että sihti on edelleen kohdillaan!
Laakkonen: On kyllä kyllä! Viime reissulla tuli 9 teereä ja sorsia on tullut pudoteltua kymmeniä...pari hanheakin on sattunut haulien tielle!
Jones: Tarkoitin siis illan jääkiekko-ottelua, jossa iskit tehot 1+1!!
Laakkonen: Niin joo…taisin mä maalinkin tehdä tosiaan! Olin hieman ajatus toisaalla, kun suunnittelin mitä lintua sunnuntaina paistelisi perheelle.
Jones: No se suotakoon sinulle jos homma pelaa kuten tänään!

Jones: Tein illan ottelussa kaksi maalia, josta toinen komea nosto yläpeltiin pienestä kulmasta. Kommentit illan suorituksista.
Tuomisto: Tää on hianoo hei! Jätkät pelaa täällä lätkää, ottaa toisistaan raivoisasti mittaa jäällä. Kuka saa limpun pussiin useammin, se voittaa! On tää hianoo, tää on hei lätkää!
Jones: Okei okei, kiekkokulttuuri on näemmä vienyt teikäläisen mennessään. Mutta siis kuinka luonnehtisit illan ottelua?
Tuomisto: Hyvä taistelu loppujen lopuksi. Ottelu oli vaiherikas, mutta me uskottiin meidän systeemiin koko ajan ja pelattiin omaa peliä. Tuli tosiaan myös henkilökohtaisia onnistumisia, joka ruokkii tulevia edesottamuksia. Tää on hianoo hei!
Jones: Kiitoksia molemmille haastattelusta.

Jähin kokoonpano

#31 J.Seppänen
#15 Ylikorpula-#16 Männistö-#14 Tuomisto
#19 Tourunen-#18 Manninen
#8 Hedman-#20 Westerholm-#9 Lipponen
#17 Väisänen-#3 P.Seppänen
#10 Nykänen-(kiert.)-#12 Laakkonen

Ottelun hahmot

Muutamia hasardeja lukuun ottamatta kaikki pelasivat hyvän ottelun. Jähi pelasi kahdella sentterillä koko ottelun ja siihen nähden Westerholm ja Männistö pelasivat todella hienon ottelun taistellen väkevästi ja onnistuen myös maalinteossa. Myös kaikilta laitureilta hyvä esitys, joista mm. joukkueen tulokkaat Lipponen ja Ylikorpula tekivät onnistuneen debyytin! Maalilla J.Seppänen pelasi varmoin ottein kiroten ainoastaan viimeiseen maaliin johtanutta liukastumista. Terveisiä vain hallin henkilökunnalle – jäähdyttimet täysille, niin jäätyy kenttä ehkä ennen puolta erää!

Seuraavaksi

Ensi viikonloppuna Jähillä on kaksi matsia. Lauantaina matkataan Valkeakoskelle kääntämään harkkapelin tappiota voitoksi K-Ahman kotiluolaan. Ottelu alkaa 18.30 paikallista aikaa.
Sunnuntaina taas on vastassa Kylmärinki Ylöjärven jäähallissa 14.45 alkaen.

Nyt on lyhyt matka vieraspeleihin, joten ei muuta kuin eväsmakkarat folioon ja lauteille kannustamaan Jähi voittoon!

-Dow Jones, JTT-