JäHi on kevään jatkosarjassa jatkanut jo syksyn alkusarjasta tuttua tuloksellisesti heikkoa pelaamista. Lauantaina Kaukajärven kotiottelussa vastaan luisteli KaVo Kangasalta. Otteluun oli saatu mukaan Jämsän vieraspeliä runsaslukuisemmin pelaajia, kun vahvuus oli 16 kenttäpelaajaa ja maalivahti Tuomo Liukku. Päävalmentaja Sami Niemenmaan poissaollessa vastuuvalmentajana toimi JäHin kakkosvalmentaja Artturi Koskela.

Vierasjoukkue KaVo oli pelin alussa hallitsevampi osapuoli, mutta Tuomo Liukku oli mies paikallaan maalinsuulla, nollaten muun muassa vastustajan puhtaan läpiajon ottelun alkuminuuteilla. KaVon hallinnasta huolimatta JäHi iski ensimmäisen maalin, kun Hiki-Hockeysta siirtynyt raamikas rookie Mikael Ahonen yllätti KaVon maalivahdin lähietäisyydeltä lähteneellä laukauksella ajassa 6.11. Erinomaisen syötön maaliin antoi kulmaväännön voittanut Jukka Laiho. Reilu minuutti maalin syntymisen jälkeen JäHin pelaaja vihellettiin jäähyaitioon. Näytti jo siltä että alivoima onnistutaan tappamaan, mutta vierasjoukkue onnistui kuin onnistuikin tasoituksessa aivan jäähyn viimeisillä sekunneilla. Tilanteessa Tuomo Liukku torjui ensimmäisen laukauksen, mutta seuranneesta reboundista KaVon hyökkääjä pääsi tuikkaamaan kiekon maaliin. Erässä ei enempää maaleja syntynyt, vaikka tilanteita kyllä riitti. Maalivahdit molemmissa päissä pelasivat vahvasti, KaVon veskari nollasi muun muassa vielä erän viime sekunneilla vahvasti puolittaiseen läpisyöksyyn rynnänneen Matias Jääskeläisen terävän rannekudin. Temppu ei ole helpoimmasta päästä, kuten lähes jokainen Pirkanmaalla, tai lähialueille jääkiekkoa pelannut maalivahti hyvin tietää.

Toinen erä oli maaliton. KaVo oli hallitsevampi osapuoli jo sen myötä, että pääsi pelaamaan kolmesti ylivoimapeliä. Ensimmäisen erän tavoin Tuomo Liukku oli kuitenkin JäHin maalilla liian hyvä, eikä KaVo päässyt karkumatkalle. Toisen erän perusteella Tuomo vaikuttaa kaikin puolin oikealta mieheltä JäHin maalille, koska joukkueen "kaikki tai ei mitään, useimmiten ei mitään"-pelityyli vaatii lähes aina maalivahdilta ylivertaista venymistä, jos pisteistä halutaan taistella. En usko että JäHin usein kollektiivisesti heikossa puolustuspelaamisessa on kyse taitojen tai kurinalaisuuden puutteesta, joukkue vain toteuttaa perimmäisiä vaistojaan. Samalla lailla kuin kissaeläimiä on vaikea pitää erossa pahvilaatikoista, on jähiläisiäkin lähes mahdotonta estää rynnimästä kohti vastustajan maalia, jos tilanteessa on pienikin teoreettinen mahdollisuus päästä maali- tai sitä muistuttavaan tilanteeseen. KaVo käytti tätä lauantaina monta kertaa säälimättä hyväkseen karaten joko läpiajoon tai ylivoimahyökkäykseen. Toiselle erätauolle mentiin tästä huolimatta, tai juuri sen takia lukemissa 1-1.

Erätauolla valmentaja Artturi Koskela yritti puhaltaa joukkueeseen tiikerinsilmää peräämällä voitontahtoa, mikä kyllä usein edesauttaa pisteiden saamisessa. Omien havaintojeni ja tuntemuksieni mukaan voitontahtoa oli lauantaina kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla, ja näistä vierasjoukkue iski ensin yhdestä lukuisista ottelun aikana saamistaan ylivoimahyökkäyksistä. Tappioasemassa JäHin puolustuksen fyysinen ja joskus jopa henkinenkin johtaja, Henry Vähä-Ruohola, sovitteli ratkaisijanviittaa harteilleen. Esa Mäenpää pelasi kiekon JäHin puolustusalueelle Henrylle, joka polki vahvasti kohti hyökkäyspäätä ja tinttasi huikean kovan lämärin KaVon maalin ylänurkkaan. Olen urallani todistanut useita hienoja laukauksia, ja monta niistä Petri Niemen toimesta, mutta on pakko sanoa että Henryn laukaus erottui edukseen jopa näiden laukausten joukossa. Valitettavasti JäHi ei ehtinyt pitkään iloita tasoitusosumasta, kun vastustaja meni jälleen johtoon, ja taas ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Tappioasemassa JäHi onnistui saamaan usean hyvän tilanteen Kavon maalille, kun muun muassa Jouni Anttila pelasi klassisella röpelölätyllä Oliver Schärerin puhtaaseen läpiajoon. Ikävä kyllä KaVon maalivahti nollasi Oliverin ja kaikki muutkin jähiläiset, ja kun vierasjoukkue viimeisteli viimeisellä minuutilla neljännen osuman tyhjään maaliin, oli peli taputeltu. Pisteet matkasivat Kangasalle lukemin 2-4.

Vihreiden JäHi-lasien läpi katsottuna lauantaina olisi ollut mahdollisuus pisteisiin, mutta toisaalta ilman Tuomo Liukun pöljää päivää olisi ottelu voinut ratketa vierasjoukkueelle jo paljon aiemminkin. JäHin ottelut jatkuvat tulevana lauantaina vieraspelillä Virroilla Kiekko-Karhuja vastaan.