JäHi oli jatkosarjassa napsinut pelkkiä voittoja, joten tältä osin lähtökohta lauantaina otteluun Nokian Pyry M2:sta vastaan oli erinomainen. Kotijoukkueen laajaa pelaajamateriaalia oli kiittäminen siitä, että lukuisista loukkaantumisista huolimatta peliin oli taas saatu kokoon neljä hyökkäyskenttää ja kolme puolustajaparia, keskushyökkääjiä tosin oli taas ainoastaan kolme. Maalinsuulle valmennusjohto oli valinnut Tuomas Kantolan.

Ottelu alkoi yleisöystävällisesti, kun ensimmäiseen reiluun kuuteen minuuttiin syntyi kolme maalia, joista JäHi teki kaksi. Ensimmäisen maalin iski Petri Niemi päädystä kimmonneesta ohi menneestä laukauksesta. Syöttöpisteet maaliin Jussi Nykäselle ja Kimmo Myllyselle. Vierasjoukkue tasoitti vahvan maskin takaa lähteneellä viivavedolla, jota JäHin maalivahti Tuomas Kantola ei missään vaiheessa saanut näkökenttäänsä. JäHi siirtyi uudestaan johtoon nopeasta vastahyökkäyksestä, jonka Onni Aalto päätti komeaan ylänurkkalaukaukseen. Ratkaisevan syötön maaliin antoi Matti Kinnari, Jussi Nykäselle kakkossyöttö. Erän lopulla JäHi siirtyi jo 3-1 johtoon, kun Matti Kinnari ja Tuomas Pärssinen pelasivat vastustajan lievähkön vaihtovirheen seurauksena Juho Pohjoismäen läpi. Tällä kertaa Juho kaivoi kikkapussistaan rystyharhautuksen, mutta tulos ei siitä muuttunut vaan kiekko kaivettiin jälleen verkon perukoilta. Erässä molemmilla joukkueille oli paljon muitakin erinomaisia maalitilanteita, mutta molemmat maalivahdit olivat terävinä. Vastustajan maalivahti vastasi erän isoimmasta ryöstöstä nollaten JäHin profiilihyökkääjä Matias Jääskeläisen läpiajossa, temppu jossa harva maalivahti Pirkanmaalla voi väittää onnistuneensa.

Toisen erän alussa JäHi joutui alivoimalle, kun tuomari katsoi Juho Pohjoismäen sortuneen koukkaamiseen. Tilanne tasoittui vajaan minuutin kuluttua, kun vastustajan pelaajakin passitettiin istunnolle. Pyry M2 onnistui kavennuksessa juuri Juhon jäähyn päättymisen jälkeen, joten osuma merkittiin alivoimamaaliksi. JäHi kuitenkin kuittasi nopeasti vielä saman ylivoiman aikana, kun Riku Backändä iski maalin Juho Pohjoismäen passista. Erän loppu oli melko jäähyrikasta ja sekavaa pelaamista, missä tunteetkin ajoittain läikkyivät yli. Vierasjoukkueelle vihellettiin neljä kaksiminuuttista ja JäHillekin kaksi, mutta yhtään hyväksyttyä maalia ei syntynyt. Kahdesti JäHi sai kiekon maaliin, mutta molemmilla kerroilla tuomaristo katsoi viheltäneensä tilanteen jo poikki ja näin ollen hylkäsi maalit. En itse nähnyt tilanteita kovin läheltä, joten en osaa ottaa kantaa tuomioihin sen enempää, mutta yleisesti ottaen tuomarit vihelsivät lauantaina pelin poikki useasti liian aikaisin tilanteissa, joissa kiekko oli vielä täysin selkeästi pelattavissa. Liian ankara ei tosin tuomaristolle voi olla, ihmisiähän me kaikki olemme. Sekava toinen erä päättyi siis 1-1 ja toiselle erätauolle mentiin JäHin johtolukemissa 4-2.

Kolmannessa erässä tapahtui taas se kotijoukkueelle tyypillinen romahdus, kun vierasjoukkue takoi muutamaan minuuttiin kolme maalia ja siirtyi ottelussa 4-5 -johtoasemaan. JäHi kuittasi kuitenkin melkein heti perään tasoituksen, kun Ville Kuusinen nosti kiekon maalin oikeaan ylänurkkaan Joose Kreutzerin ja Matti Kinnarin tehdessä hyvän esityön. Vastustajan vaihtopenkki ja kentällä olleet pelaajat kritisoivat maalia voimakkaasti tuomaristolle, heidän mielestään kyseessä oli selvä paitsio. Tuomaristo ei kuitenkaan tälläkään kertaa uskonut pelaajia vaan piti tuomion voimassa. Oli kyseessä sitten ollut paitsio tai ei, niin vastustajan seuraavassa vaihdossa tekemä johto-osuma oli kyllä ainakin allekirjoittaneen mielestä erittäin kyseenalainen. Maaliin johtaneessa tilanteessa JäHin puolustaja Henry Vähä-Ruohola torpattiin kumoon mielestäni sääntöjen vastaisin metodein JäHin puolustusalueen siniviivalla, ja lisäksi nähdäkseni kiekko pelattiin keskialueelta vierasjoukkueen JäHin puolustusalueella paitsioasemassa olleille pelaajille, jotka päättivät ylivoimahyökkäyksen maaliin. No, kuten Joose Kreutzer vaihtopenkiltä totesi, taisivat paitsiomaalit mennä tasan. JäHi ei kuitenkaan tappioasemasta masentunut vaan iski seuraavassa vaihdossa tulleen Pyry M2:n jäähyn aikana tasoituksen, joka olikin komea. Ville Kuusinen ja Heikki Vaajasaari pelasivat kiekon täysin tyhjälle takatolpalle unohtuneelle Riku Backändalle, jolla oli helppo työ viimeistellä illan toinen osumansa. Kotijoukkue sai vielä vajaat viisi minuuttia ennen loppua ylivoiman, jota ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään. Lopussa parhaat paikat olivatkin vierasjoukkueella, mutta JäHin maalivahti Tuomas Kantola esitti usean maailmanluokan huipputorjunnan eikä suostunut enää antautumaan. Näin ollen tulostaululla maalirikkaan kolmannen erän jälkeen komeilivat lukemat 6-6. Rehellisyyden nimissä on sanottava että JäHi voi olla lopputuloksena saatuun pisteeseen erittäin tyytyväinen, niin paljon hyviä paikkoja vastustajalla oli, etenkin pelin kolmannessa erässä.

JäHi ei ollut lauantaina ihan parhaimmillaan, mutta mielestäni joukkue taisteli Tuomas Kantolan johdolla sen minkä rahkeista irtosi, ja piste on kuitenkin aina piste. Jobinpostia joukkue sai maanantaina, kun kaksi maalia iskenyt Riku Backändä liittyi JäHin mittavalle injury-listalle diagnoosina solisluuvamma. Jonkinasteisessa loukkaantumiskurimuksessa pyristelevä JäHi jatkaa kotiotteluitaan tulevana lauantaina, kun Kaukajärven Sentterissä vastaan luistelee Kangasalan ylpeys KaVo.