Pyry M2 parempi maalintekokisassa

JäHi ja Nokian Pyry M2 iskivät yhteen Kaukajärven lauantai-illassa. Runsasmaalisessa ottelussa tilanteet vaihtelivat tiuhaan, mutta lopulta vierailijat olivat parempia lukemin 7-9.

Pyry M2 oli käynyt syksyllä hakemassa pisteet JäHin kotikaukalosta, ja JäHi teki saman tempun Nokialla. JäHillä oli alla voitto-ottelu Hämeenkyröstä, ja orastavaa voittoputkea oli tarkoituksena jatkaa myös lauantaina. Valitettavasti Pyry M2 oli tehokkaampi ottelussa, jossa iskettiin aitoon kolmosdivisioonatyyliin yhteensä 16 maalia. JäHin kolmesta ketjusta isoimmissa ongelmissa oli hieman yllättäen se kaikkein nimekkäin, eli valmentaja Sami Niemenmaan ympärille rakennettu viisikko. Hyökkäyksessä Samilla oli laidoillaan Sami Järvensivun poissaollessa se ehkäpä JäHin tehokkain maalintekijä, Juho Pohjoismäki, sekä aina luotettava voimahyökkääjä Timo Komu. Pakkiparikseen Sami oli valinnut kentän molemmissa päissä ja tietenkin myös keskialueella dominoimaan tottuneet Petri Niemen ja Oliver Schärerin. Ketjun epäonnistumista on vaikea ymmärtää, koska nimilistaa katsellessa ketjuhan on ilman suurempaa epäilyksen häivää kolmosdivisioonaketjujen joukossa Rolls Royce -tasoa. Ketju teki yhden maalin tasakentällisin ja yhden kahden miehen ylivoimalla, mutta päästi sen verran maaleja omaan päähän että kaupungilla liikkuneiden varmistamattomien huhujen mukaan joidenkin ketjun jäsenten tehotilastoon olisi merkitty lukemaksi -6. JäHin historiassa on toki nokialaista joukkuetta vastaan otettu kyseiset pakkaslukemat jo ensimmäisessä erässä, joten siihen nähden ketjun esitys oli ihan hyvää tasoa. Iso syy tappiolle oli toki myös JäHin jo ikävän tutuksi tullut tehottomuus ylivoimalla. Ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alussa joukkue pääsi pelaamaan pitkät ajat 5-3 -ylivoimaa, mutta ilman osumia. Vierasjoukkue sen sijaan teki JäHin kuuden kaksiminuuttisen aikana kaksi maalia ylivoimalla ja yhden tasavajaalla, ja oli lisäksi muutaman kerran todella lähellä tehdä osuman alivoimallakin.

Jos ottelusta hakee positiivisia asioita vihreiden lasien läpi katseltuna, niin Joose Kreutzerin laidalle istutettu Ville Kuusinen naputti kypärätempun, Joosen syöttäessä kaikki Villen osumat ja lisäksi Matti Kinnarin tekemän osuman. Joose oli ottelun jälkeen niin onnellisen oloinen, että aloin miettimään voiko kiekkoilija tappiopelin jälkeen osoittaa avoimesti onneaan loukkaamatta tappion raskaammin ottaneita joukkuekavereitaan. Toisaalta kukaan ei tainnut pahemmin asiasta ajatella sen kummempaa, ja Joose kokeneena kettuna tietää että onni on otettava sieltä mistä sen saa. Hyvää ottelussa oli myös JäHin suorittama takaa-ajo kolmannessa erässä, kun Pyry M2:n 3-7 -johtoasema muuttui alle kahdeksassa minuutissa 7-7 -tasatilanteeksi. Toki se fakta, että JäHi ottelun lopulta hävisi, himmentää hieman nousun merkitystä, mutta oli se silti hieno nousu. Yleensähän tämä on totuttu näkemään toisin päin, eli vastustaja kuroo JäHin jo varmalta näyttäneen johtoaseman umpeen ja menee lopussa ohi. Maalilla Ville Kivimäki teki sen minkä pystyi torjuen 48 kertaa, mutta kieltämättä aika tekemätön paikka se taisi olla. Nokialaisilla oli useita taitavia viimeistelijöitä, ja melko lailla totuttuun tyyliin sieltä päästiin paraatipaikoilta kokeilemaan Villen taitoja.

Joukkue yrittää varmasti ottaa tästäkin ottelusta sen verran oppia ja positiivisia asioita mitä pystyy, ja suuntaa katseensa jo viikonlopun vieraspeliin, kun Nokialla vastaan asettuu Pyry M3.