Joose Kreutzer johdatti Jähin voittoon

Jähin vaikea syksy koki pilkahduksen paremmasta, kun joukkue onnistui ottamaan voiton NoPy 3:sta lukemin 8-6. Joose Kreutzer oli illan kuningas iskemällä hattutempun ja maalilla Ville Kivimäki piti joukkuettaan pystyssä vaikeilla hetkillä. Väheksyä ei voi myöskään päävalmentaja Sami Niemenmaan paluuta joukkueen ruoriin.

Illan vastustaja oli melkoinen vastakohta kotijoukkueelle: nuoruus vs vanhuus, nopeus vs verkkaisuus, korkea vs matala testosteronitaso. Mutta kuten valmentaja Niemenmaa ennen peliä pitämässään palopuheessa korosti, tärkeää oli pelata järkevästi ja omilla vahvuuksilla. Jos en nyt täysin väärin muista, niin lasten sadussakin kilpikonna onnistui voittamaan jäniksen kilpajuoksussa kun piti fokuksen täydellisesti suorituksessa.

lasse ja kille
Kille pelasi fiksummin kuin Lasse

Jähi aloitti tapojensa vastaisesti hyvin. Kolmosketjun Artturi Koskela iski maalin heti ensimmäisessä vaihdossa kiertämällä hyvällä liikkeellä vastustajan puolustajan ja ujuttamalla kiekon maalivahdin längistä sisään. Syöttö maaliin Jussi Nykäselle. Melkein heti perään Oliver Schärer pamautti viivalta tarkan lyöntilauksen verkon perukoille, Juho Pohjoismäen toimiessa syöttöjänä. Vierasjoukkue tuli kuitenkin erän aikana vielä tasoihin, joista jälkimmäinen maali syntyi hetki Jähin jäähyn päättymisen jälkeen. Kotijoukkue sai kuitenkin vielä toisen suonenvedon samaan erään ja iski nopeassa tahdissa kaksi maalia. Ensin Timo Komu naputti kiekon verkkoon Juho Pohjoismäen ja Sami Niemenmaan syötöistä, ja välittömästi seuraavassa vaihdossa Joose Kreutzer iski illan ensimmäisen maalinsa lakaisemalla Ville Kuusisen lyöntilaukauksen reboundin verkon perukoille. Syöttö maaliin myös Jarno Laitiselle. Erälukemat Jähille mukavasti 4-2, mutta totuuden nimissä numerot olisivat voineet olla hyvinkin toisenlaiset, jos Ville Kivimäki ei olisi jälleen kerran pelannut maalilla erinomaisesti, nollaten monta pahaa paikkaa. Kotijoukkue oli aika lailla liemessä pitkiä jaksoja vikkelien vieraiden kanssa.

Jähi tappoi jäähyn toisen erän alkuun, mutta hetki sen päättymisen jälkeen Pyryn pelaaja pääsi virittelemään rannelaukauksensa vapaasti B-pisteiden välistä ja kavensi tilanteen 4-3:een. Jähi vastasi kuitenkin välittömästi, kun Artturi Koskela pelasi Jussi Nykäsen vapaaksi maalin kulmalle, josta joukkueen vanhin pelaaja onnistui viimeistelyssä. Pyryn maalivahti teki tilanteesta omat johtopäätöksensä, ja luisteli vaihtoon. Kylmiltään maaliin joutuvalle vahdille tilanne ei ole koskaan helppo, mutta uusi kaveri sai paremman lähdön omaan otteluunsa kuin ottelun aloittanut joukkuekaveri, nollaten muutaman Jähin yrityksen ilman vaikeuksia. Tämän jälkeen Pyry sai taas ottelusta paremmin kiinni, ja kavensi tilanteen 5-4:ään voitetun kulmaväännön jälkeen. Tarkka veto kilahti maaliin yläriman kautta, mutta ilmeisesti Jähin maalissa Ville Kivimäki ei edes nähnyt yhtään mistä veto lähti, sen verran maalilla oli liikennettä. Tämän jälkeen Pyryllä oli useita hyviä tilanteita tehdä tasoitus, mutta kotijoukkueen maalilla Ville Kivimäki ei tähän suostunut, torjuen mm. puhtaan läpiajoyrityksen. Jähi otti erän jälkimmäisellä puoliskolla taas kahden maalin johdon, kun Joose Kreutzer viimeisteli illan toisen osumansa Ville Kuusisen ja Matti Kinnarin toimiessa syöttäjinä. Erän loppuun Jähille vihellettiin vielä jäähy korkeasta mailasta, joten kolmannen erän alkuun luvassa oli alivoimapeliä.

Pyry ei onnistunut kolmannen erän alkuun ylivoimalla, mutta teki kavennuksen 6-5:een muutama sekunti jäähyn päättymisen jälkeen, kun kiekkoa ei saatu millään siivottua omalta alueelta. Ilmassa oli taas tutusti katastrofin pistävää tuoksua, kun vierasjoukkue iski tasoituksen pelatessaan alivoimalla. Vaihtopenkillä oli aistittavissa paniikkia, ja käännyin vieressäni istuvan Joose Kreutzerin puoleen heittääkseni jotain väsynyttä "taasko tässä kävi näin läppää". Heikko vitsi kuoli kuitenkin huulilleni ja kivekset vetäytyivät vartaloa vasten, kun näin Joosen kasvojen ilmeen. Ilmettä on vaikea kuvailla, mutta sen voin sanoa että nykyaikaisessa sivistyneessä yhteiskunnassa sellaista ilmettä et helposti näe. Pidän itseäni erinomaisena ihmistuntijana, ja Joosen koko olemus huokui päättäväisyyttä ja tappion mahdollisuuden täydellistä halveksuntaa.

lord sidious ei uskonut tappioon
Myöskään Lord Sidious ei näytä mieheltä joka aikoo hävitä

Te harvat jotka olette lukeneet tarinoitani enemmän saatatte jo arvata mitä seuraavaksi tapahtui, ja olette täysin oikeassa. Joose Kreutzer teki ottelun voittomaalin hirvittävällä rannepommilla. Huomasin jopa Juho Pohjoismäen nyökkäilevän vaihtoaitiossa hyväksyvästi Joosen esitykselle. Syötöt voittomaaliin Jarno Laitiselle ja Matti Kinnarille. Maali syntyi 52. minuutilla, joten aikaa Jähille niin perinteisen tutulle sössimiselle oli vielä täysin riittävästi. Pyry pääsi pelaamaan ylivoimaakin, mutta maalin asti kiekkoa vierailijat eivät enää saaneet. Juho Pohjoismäki viimeisteli loppunumerot 8-6:een tyhjään maaliin Sami Niemenmaan epäitsekkäästä syötöstä. Syöttöpiste maaliin myös Timo Komulle.

Jähi oli onnistunut parantamaan rutkasti surulliseen Hämeenkyrön reissuun verrattuna, mutta toki joukkueen peli on vielä kaukana siitä mihin se parhaimmillaan pystyy. Joukkueella on nyt poikkeuksellisesti parisen viikkoa aikaa hioa kuvioita, koska seuraava peli on vasta kahden viikon päästä kotihallissa, jossa vastaan luistelee Pirkkalan Pingviinit.