Seppänen pysäytti LeKi 2:n

JäHi sai lauantaina vieraita Lempäälästä, kun LeKi 2 saapui mittaamaan kotijoukkueen vireen. JäHin maalivahdin, Jussi Seppäsen, loistoilta yhdistettynä tehokkaaseen viimeistelyyn toi lopulta kotijoukkueelle selvän 11-4 -voiton.

JäHi lähti hakemaan jatkosarjan avauspisteitä pitkästä aikaa päävalmentaja Sami Niemenmaan ohjauksessa. Jussi Seppänen teki maalinsuulla tämän kauden debyyttinsä. JäHin skouttausosasto oli tehnyt tapansa mukaan perusteellisen taustaselvityksen vastustajasta. Vastaan tulisi varmasti hyvin luisteleva, pääosin nuorista kavereista koostuva joukkue. Vierasjoukkueen vaarallisin yksilö etukäteen arvioiden tulisi olemaan rullakiekosta JäHi-taustaa omaava Henry Vähä-Ruohola.

LeKi 2 tuli alussa tiukasti päälle ja JäHi vaikutti olevan paikoitellen pulassa, mutta kaksi nopeaa maalia toi rentoutta kotijoukkueelle ja antoi peliotteen. Ensimmäisen osuman iski JäHin laatupuolustaja Matti Kinnari nopeasta vastahyökkäyksestä. Jarno Laitinen lähetti nopean Kimmo Myllysen laidalta vauhtiin, ja Kimmo pelasi oikea-aikaisen rystysyötön takatolpalle josta Matti nosti limpun sisään. Muutama minuutti tästä ja JäHin luotettava pistelinko Matias Jääskeläinen napautti Jarno Laitisen ja Tuomas Pärssisen hienoista poikittaissyötöistä kiekon verkon perukoille. Hetki tästä ja LeKi 2 otti illan ensimmäisen jäähynsä. Vaikutti jo hieman siltä, ettei JäHi saa oikein mitään aikaiseksi, mutta niin vain Sami Niemenmaa onnistui viimeistelyssä Oliver Schärerin ja Ville Kuusisen esityöstä. Eränumerot 4-0:aan iski Oliver Schärer hieman epäonnistuneellakin rannelaukauksella katkaistuaan hienosti vastustajan purkukiekon hyökkäyssinisellä. LeKi 2:lla oli erässä monta hyvää tilannetta, mutta JäHin maalilla Jussi Seppänen nollasi ne kaikki. Jussille 11 torjuntaa joihin sisältyi muutama todellinen paraatipelastus. Tolpatkin taisivat olla ainakin kerran Jussin puolella.

4-0 -johtoasema voisi satunnaisen kiekonseuraajan mielestä olla hyväkin johto, mutta kokemus on ainakin itselleni opettanut sen ettei tämä pidä paikkaansa. Lauantaina JäHi ei kuitenkaan päästänyt jalkaa kaasulta toisessakaan erässä, vaan jatkoi maalijuhlia. 5-0 -maalin iski JäHin ehdottomasti ahnein maalintekijä Juho Pohjoismäki jo erän ensimmäisessä vaihdossa. Sami Niemenmaa ja Ville Kuusisen petasivat Juhon pelätylle rannelaukaukselle sen verran aikaa ja tilaa, ettei LeKi 2:n maalivahti voinut muuta kuin kaivaa kiekon pömpelistä. LeKi 2 onnistui tämän jälkeen kavennuksessa, mutta erän puolivälissä Matti Kinnari vapautti Jarno Laitisen läpiajoon, jonka mies päätti erittäin komeaan harhautukseen ja siirsi numerot 6-1:een. Vierasjoukkueen maalivahti sai tämän tilanteen jälkeen tarpeekseen, ja uusi mies luisteli luukulle. Vastustajan uudenkaan maalivahdin kuherruskuukausi ei ollut lauantaina kovin pitkä, kun minuutti maalinvahdin vaihdosta verkko oli jälleen tötteröllä JäHin ykkösketjun toimestä. Sami Niemenmaa ja Juho Pohjoismäki vapauttivat nopeilla syötöillä Ville Kuusisen nokikkain maalivahdin kanssa, eikä Villekään erehtynyt. Muutama minuutti tästä ja Joose Kreutzeria rikottiin läpiajossa ja tuomari näytti rangaistuslaukausta. Joosen viimeistelyssä näkyi selvästi kokeneen ketun kädenjälki: pieni, oikea-aikainen liike rystylle ja kiekko sisään maalivahdin längistä. Tilanne ei ehkä ollut lopulta kovin reilu, koska Joose oli tehnyt vastaavia maaleja jo lähes vuosikymmenen, ennen kuin LeKi 2:n maalivahti oli edes syntynyt. Erän loppuun molemmat joukkueet iskivät vielä yhden maalin, JäHin osumasta vastasi jo toisen kerran Jarno Laitinen, Kimmo Myllysen syötöstä. Ottelu oli siis kahden erän jälkeen numeroissa 9-2. Jussi Seppänen torjui jälleen erässä virkaveljiään enemmän, 16 kertaa.

Kolmas erä oli lopulta ainoastaan muodollisuus. LeKi 2 teki kavennusmaalin erän alussa ja vaikutti siltä ettei erässä enempää maaleja nähdäkään, kunnes lopulta JäHin jäähyn aikana alkoi ropista, JäHi iski nimittäin kaksi alivoimamaalia vain yhdeksän sekunnin välein, ja kolmaskin oli erittäin lähellä. Ensimmäinen maaleista oli erittäin hauska seurata: Matias Jääskeläiselle pelattiin erinomainen paikka maalin eteen, mutta miehen rystynosto osui vain tolppaan. Matias seurasi tilanteen loppuun asti, itse asiassa niin pitkälle että päätyi lopulta itse pylly pystyssä verkon perukoille. Kiekko päätyi lopulta Tuomas Pärssiselle, joka iski kauden avausosumansa jostain Matiaksen ja vastustajan maalivahdin tekemien esteiden ohi. Heti seuranneesta aloituksesta Jari Viskari pelasi Artturi Koskelan näyttävällä syötöllä läpiajoon ja Artturi viimeisteli varmasti. Syöttö maaliin myös Ville Välimäelle. Tästä seuranneesta aloituksesta Juho Pohjoismäki pelasi Ville Kuusiselle erinomaisen paikan maalin eteen, mutta LeKi 2:n maalivahti onnistui torjunnassa. Leki 2 onnistui vielä viimeisellä minuutilla tekemään kavennusosuman, ja näin ollen ottelun loppunumeroiksi 11-4.

Tulosta tarkastellessa JäHin voitto näytti selkeältä, mutta loppujen lopuksi lauantaina LeKi 2 ei ollut noin paljon huonompi joukkue. Suurin ero syntyi maalivahtipelistä, jossa JäHin Jussi Seppänen vei puhtaan voiton virkaveljistään. Valmentaja Sami Niemenmaa oli toki tyytyväinen voittoon, mutta paljon parannettavaa jäi kotijoukkueellekin. Parannusta tarvitaankin heti tulevana viikonloppuna, kun JäHillä on vuorossa double duty: lauantaina Kaukajärvellä vastassa on AHK, ja sunnuntaina Haka IIIssä HC Nokia.