Kapteeni-Komun tehohetki toi Jähin tasoihin

Jähin kauden toiseksi viimeiseen kotiotteluun saatiin vieraita Virroilta, kun Kiekko-Karhut saapui kaupunkiin. Vierasjoukkue oli viedä täyden pistepotin mukanaan, mutta Jähin kapteeni Timo Komu oli eri mieltä. Ottelussa nähtiin myös valmentajavelho Sami Niemenmaan paluu.

Jähi lähti hakemaan kotivoittoa täyden kolmen ketjun turvin. Valmentaja Joose Kreutzer oli koonnut kovat tehot alkukaudella keränneen Pingviini-taustaisen hyökkäysvitjan taas kasaan, eli Matias Jääskeläisen laitureiksi oli heitetty Ville Kuusinen ja Jarno Laitinen. Jussi Seppänen oli Jähin maalilla pitkästä aikaa torjuntavastuussa. Etukäteen ottelua ennakoitaessa moni oli varmaankin ajatellut Jähin ottavan voiton. Kiekko-Karhut olivat kuitenkin asiasta täysin eri mieltä, ja loppujen lopuksi yksikin piste tuntui ihan hyvältä saavutukselta.

Ensimmäinen erä alkoi Jähin heiluttaessa tahtipuikkoa. Oliver Schärer pääsi nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa jo alkuminuuteilla, mutta tällä kertaa Oliverin maalintekoyritys ei tuottanut tulosta. Kahdeksannella minuutilla Ville Kuusinen ei kuitenkaan erehtynyt, kun hän pääsi nostamaan kiekon puolityhjään maaliin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Jarno Laitisen ja Henri Ahokkaan hienosta esityöstä. Tässä vaiheessa moni Jähiläinen saattoi kuvitella ottelun muodostuvan helpoksi, mutta Kiekko-Karhut ei ollut tullut lauantai-iltana Tampereelle vain turisteiksi, vaan joukkue halusi voittaa ottelun. Erän puolivälin paikkeilla Kiekko-Karhuilla oli aloitusvoiton jälkeen ensimmäinen loistopaikka, jonka Jussi Seppänen vielä pelasti mahtavalla hanskakäden venytyksellä. Pian tämän jälkeen Kiekko-Karhut kuitenkin iski kiekon kahdesti peräkkäisissä vaihdoissa Jähi-rysään, ja otti näin ottelussa johtoaseman. Enempää osumia ei erässä nähty, joten ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kiekko-Karhujen 2-1 -johdossa.

Erätauolla Jähin koppiin ilmestyi monien hämmästykseksi päävalmentaja Sami Niemenmaa. Kaupungilla liikkuneista päävalmentajan asemaa koskeneista huhuista huolimatta Sami vaikutti rentoutuneelta ja itsevarmalta. Sami ei ollut ilmeisesti nähnyt ensimmäistä erää kokonaisuudessaan, koska pyysi Jooselta selvitystä kuinka joukkue oli tappiolla. Joose kertoi vastustajan tehneen yhden maalin enemmän, mikä selitti mielestäni erittäin hyvin tappioaseman.

Jos oli ensimmäinen erä ollut Jähilta nihkeä, niin sitä oli kyllä toinenkin. Joukkue pääsi pelaamaan erän aikana kolme kertaa ylivoimalla, mutta totuuden nimissä Kiekko-Karhut oli jäähyjen aikana lähempänä maalintekoa, kilauttaen kerran läpiajon päätteeksi kiekon tolppaan. Erän ainoan osuman teki vierasjoukkue aikamoisella pomppukiekolla. Kiekko-Karhujen hyökkääjä heitti kiekon kohti Jähin maalia, mutta veto otti epäonnekkaan kimmokkeen Henri Ahokkaan mailasta nousten korkeuksiin. Tilanteessa Jussi Seppänen taisi arvioida kiekon lentoradan hieman väärin, ja lopputuloksena peliväline kaivettiin Jähin maalista Kiekko-Karhujen pelaajien juhliessa. Toiselle erätauolle mentiin näin Jähin ollessa 1-3 -tappiolla.

Päävalmentaja Sami Niemenmaa oli katsonut peliä erän verran, ja oli valmis tekemään johtopäätökset. Sami kertoi että kun teemme kolme asiaa eri tavalla, niin ottelu voitetaan. Liekö Samin kerubinääni vai mikä, mutta hänen puhuessaan keskittymiseni herpaantui ja huomasin tarkkailevani vieressäni istuvan Matias Jääskeläisen voimakasrakenteista kroppaa. Havahduin ajatuksistani Samin lopettaessa puheensa, ja nyökyttelin muiden mukana valmentajavelhon viisaille sanoille. En ole varma mistä Sami puhui, mutta hän lopuksi vielä totesi että "ylpeyttä pitää olla". Olin samaa mieltä.

dolph.jpg
Myös Dolph Lundgrenilla on vahvarakenteinen vartalo

Kolmas erä vaikutti pitkään etenevän samalla lailla kuin toinenkin, eli Jähi ei hyvistä paikoista huolimatta onnistunut millään ohittamaan Kiekko-Karhujen maalivahtia. Valmentaja Sami Niemenmaa katseli joukkueen otteita ammattisilmällä tehden ahkerasti muistiinpanoja mustaan vihkoonsa. Saatuaan analyysinsä valmiiksi, hän sekoitti hieman hyökkäysketjuja erän toisella puolikkaalla, ja ehkäpä näiden muutosten ansiosta ottelun kulku kääntyi. Viimeisen viisiminuuttisen alkaessa Jähin monivuotinen kapteeni, Timo Komu, nosti joukkueensa mukaan voittotaisteluun napauttamalla terävällä rannelaukauksella parhaalta vetosektorilta kiekon maaliin. Syötön osumaan antoi Ville Kuusinen. Jähi pääsi heti tämän jälkeen ylivoimalle, kun Jari Viskari taklattiin ilkeän näköisesti päin laitaa. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja aika alkoi käydä vähiin. Viimeisellä minuutilla Jähi sai aloituksen hyökkäyspäähän, ja aloitusvoiton jälkeen Sami Niemenmaa komensi Jussi Seppäsen pois maalilta. Tapojensa vastaisesti Jähi tekikin tasoituksen, kun Timo Komu tinttasi illan toisen maalinsa poikittaissyötöstä Kiekko-Karhujen rysään ja numerot 3-3:een. Syöttäpisteen osumaan keräsivät Ville Kuusinen ja Joose Kreutzer. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty, joten pisteet menivät jakoon.

Tasapeli oli ehkä ennakko-odotuksiin nähden pettymys, mutta ainakin itse olin pisteeseen enemmän kuin tyytyväinen. Tero Lehterän sanoin: "takaa on hyvä tulla". Jähin kauden viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina klo 17 Koulukadun ulkojäällä,  kun vastassa "Talviklassikossa" on totuttuun tapaan Antti Tuomiston johtama Atalan Hoki Klup, eli AHK. Jähi toivottaa kaikki tervetulleeksi erittäin todennäköisesti hienossa kevätsäässä pelattavaan tapahtumaan.