Komu herkutteli legendojen illassa

JäHi otti lauantaina runsaslukuisen yleisön edessä makean revanssin Hiki-Hockeysta loppunumeroin 7-5. Erään legendan paita jäädytettiin hallin seinälle, ja toinen legenda teki vahvan paluun JäHi-paitaan. Timo Komu herkutteli ottelussa viiden maalin edestä. Petri Niemi väläytti pelättyä viivapommiaan ja alusti kaksi muuta maalia.

Niin, ennen ottelua oli vuorossa III-divisioonaan harvinainen seremonia, kun JäHin monivuotisen pelaaja-valmentaja Petri Väisäsen paita jäädytettiin Tampere Sentterin seinälle. Petri ehti vajaan 20 kauden aikana pelata Hiki-Hockeyssa 100 peliä, ja JälkiHiki-Hockeyssa tuplat eli 200 peliä. Pisteitä mies mätti tasan 400. Itse olen myös pelannut molemmissa seuroissa monien hienojen miesten kanssa, mutta kyllähän Petrin meriitit ja otteet kentällä ja kentän ulkopuolella ovat olleet poikkeuksellisia. JäHin puheenjohtaja Tuomas Männistö oli kirjoittanut Petrille hienon puheen, joka valitettavasti ei ainakaan kentälle kuulunut kovin hyvin hallin heikon äänentoiston takia. Se ei kuitenkaan tilaisuutta pilannut, hieno ele JäHiltä poikkeukselliselle kiekkopersoonalle. Todella sääli että Petrin pelit ovat ainakin toistaiseksi pelattu kentän puolella, mutta valmennuksessa JäHin penkin takana hän voi vieläkin antaa panoksensa seuran toimintaan. Itse juhlapelissä olisin mieluusti nähnyt Hiki-Hockeyn legendaarisen "tehokuution" ensimmäisessä aloituksessa, eli ketjun Timo Lehtonen - Petri Väisänen - Lauri Malmi. Kolmikko dominoi III-divisioonaa reilu vuosikymmen sitten. Laurin ja Timon paluuta odotellessa...

Petrin lisäksi illan hahmoja oli JäHi-paitaan paluun tehnyt seuralegenda Topi Westerholm. Jos ovat Petrin tilastot komeita, niin vähintään samat sanat voi sanoa Topin vastaavista. Topi on Hiki-Hockeyn ja JälkiHiki-Hockeyn paidassa hakannut vuosien varrella sellaiset tehot, että jollain voisi herätä epäilys onko mies pelannut aikuisiällä ihan väärässä sarjassa. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että Topi valitsi oikein, ja olen varma etten ole ainoa joka on samaa mieltä kanssani.

Itse ottelussa JäHi oli muutaman kerran tappioasemassa, sitten tasoissa, hetken johdossa, ja taas tappioasemassa. Kahden erän jälkeen ottelu oli lukemissa 4-5 HiHon johtoasemassa. Timo Komu oli maalannut kahdesti, Petri Niemi vetänyt hurjan viivapommin ja Ville Välimäki avannut maalitilinsä JäHi-paidassa. Erätauolla valmentaja Petri Väisänen luki joukkueelle pelikirjaansa: "Tasoihin tullaan ajassa 50.00, ja voittomaali tehdään pari minuuttia ennen loppua, ei yhtään aikaisemmin. Johtoasema on vaarallinen tilanne." Joukkue kuunteli legendaa hiljaisena nyökytellen, mitä nyt minä taas tapani mukaan kyselin jotain epäolennaista. Joukkue oli kerrankin kuunnellut valmennusjohtoa, koska tasoitusmaalin nakutti Timo Komu Topi Westerholmin ja Petri Niemen syötöstä ajassa 50.45, ja voittomaalin iski sama mies jälleen Petri Niemen syötöstä ajassa 54.41. Loppu meinasi taas mennä jännäksi kun tuomareiden suosikkipoika Tuomas Männistö otti jäähyn ajassa 58.41. HiHo veti maalivahdin pois mutta ei onnistunut tasoituksessa. Sen sijaan Timo Komu iski Topi Westerholmin syötöstä kiekon tyhjään maalin ja sinetöi näin loppulukemat 7-5 JäHille. Timolle kolmanteen erään kolme maalia. Se ei Jähissä onnistu kaikilta edes koko kauden aikana, hattua on pakko nostaa tuolle tempulle.

koutsi_tuulettaa.jpg

Ottelu siis päättyi JäHin näkökulmasta mainiosti. Valmentaja & legenda Petri Väisänen avasi voittotilinsä JäHin penkin takana, Timo komu iski viisi maalia, Topi Westerholmille 5 syöttöä, ja tietysti tärkeimpänä joukkueelle voitto. Ilta jatkui mukavasti O'Connelsissa hyvässä seurassa, paikalla oli nimittäin useampiakin ex-pelaajia molemmista joukkueista, ja vahva edustus myös nykyisestä Hiki-Hockeysta. JäHi kiittää vastustajaa ja kaikkia tapahtumaan osallistuneita, kerrassaan hieno kiekkoilta!

JäHin viimeiset pelit alkusarjassa pelataan viikon päästä "härkäviikonloppuna", kun KaVo tulee vastaan peräkkäisinä päivinä. Ensin mitellään kotona lauantaina ja sitten heti perään vieraissa sunnuntaina.

Juse #10