JäHi lähti voittoisan Uplakers 2 -pelin jälkeen haastamaan AHK:ta keskiviikkona Kaukajärvellä pelatussa kotiottelussa. AHK oli saanut jalkeille vain kaksi ketjua pelaajia, kun taas JäHillä oli reilut kolme kenttää miehiä, Matias Jääskeläisen liityttyä viime hetkellä joukkueen vahvuuteen. Valmentaja Sami Niemenmaa ja Supertähtikenttä Niemi - Vaajasaari - Pulli olivat estyneitä, mutta muuten JäHin iskukyvyn piti olla kohdallaan. Henkilökohtaisesti odotin ottelusta kahden luontaisen maalitykin, eli kesällä JäHistä AHKn riveihin loikanneen Juho Pohjoismäen, ja JäHin Kimmo Myllysen kaksintaistelua.

AHK tyrmäsi JäHin ensimmäisessä erässä. Ottelu oli 0-3 jo ennen erän puoliväliä, ja vierailijat iskivät vielä neljännen osuman ennen erän päättymistä. Osasyy tyrmäykselle oli varmasti AHKn henkilökohtaisessa taidossa, mutta todella yksin JäHin joukkue jätti maalilla torjuneen Ville Kivimäen. AHK pääsi todella helposti huippupaikoille hakkaamaan kiekkoa sisään JäHin pelaajiston juurikaan estelemättä.

Erätauolla valmennusvastuussa ollut kakkoskoutsi Artturi Koskela tiivisti JäHin rosterin kolmeen täyteen kenttään, kun puolikuntoinen Jussi Nykänen siirrettiin penkin päähän puremaan tuppia. Peli oli kuitenkin vasta 0-4 joten aikaa pelin kääntämiseen vielä oli. Toisen erän alussa Riku Backända juoni Onni Aallolle täydellisen tekopaikan parhaalle laukaisusektorille B-pisteiden väliin. Onnin rannelaukaus ei luonnollisestikaan ole Patrik Laineen tasoinen, mutta jos vertailuryhmäksi otetaan sillä hetkellä Kaukajärven Sentterin kaukalossa kiekkoa pitäneet pelaajat, niin Onni oli varmasti ryhmän kärkipäässä laukaisukovuuden ja -tarkkuuden suhteen. Onnin laukaus tilanteessa ei ollut missään nimessä huono, mutta Juho Pohjoismäen tavoin kesällä JäHistä AHK:hon siirtynyt maalivahti Tuomas Kantola poimi vedon näyttävällä hanskatorjunnalla. Kyseessä oli vain yksi torjunta, mutta asiaa pitkään pohdiskeltuani pidän sitä kyllä erittäin merkittävänä symbolisesti. Tuomas pysäytti JäHin parhaimman maalitekijän parhaan kudin, sen oli pakko ravistella kotijoukkueen henkistä tilaa. AHK ei kärsinyt lauantaina viimeistelyongelmista, vaan paukutti kolme maalia myös toisen erän ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Erän toisen puoliskon JäHi voitti 2-1, kun ensin Riku Backända viimeisteli avausosuman maalin edestä, syöttäjinä Esa Mäenpää ja Onni Aalto, ja erän lopussa ylivoimalla Harri Paju survoi kiekon sisään Artturi Koskelan ja Esa Mäenpään toimiessa syöttäjinä.

Toisen erän tuloksellisesti onnistunut toinen puolisko ei kantanut enää kolmanteen erään, vaan AHK voitti erän puhtaasti 6-0, Juho Pohjoismäen kerätessä tehot 2+2. Loppunumerot 2-14 eivät jätä juuri selittelyille sijaa. Ennakoimani maalintekijöiden taistelun Juho Pohjoismäki vei selvästi, jättäen Kimmo Myllysen soittamaan toista viulua. Muutenkin keskiviikkona Kaukajärvellä AHK:n pelaajat näyttivät kuninkailta ja neroilta, JäHin pelaajille jätettiin narrien ja kylähullujen rooli. Olen nyt pari päivää yrittänyt miettiä syitä miksi näin kävi, enkä ole kyllä keksinyt mitään, minkä voisin tähän raporttiin laittaa. En nyt yksinkertaisesti vain pysty kirjoittamaan että todennäköisesti AHK oli aika paljon parempi joukkue, eikä jättänyt JäHille mitään mahdollisuuksia.

JäHin ottelut kärkijoukkueita vastaan jatkuvat maanantaina 10.12., kun vastaan Hakametsän kakkoshallissa asettuu KooVee II.