Jähi aseeton ilman Järvensivua

Voittoputkessa seilaava Jähi kohtasi lauantaina Kaukajärvellä tutun vastustajan, kun vastaan asettui Atalan ylpeys AHK. Lähtökohdat kotijoukkueen kohdalla olivat sekavat, kun poissa olivat sekä päävalmentaja Sami Niemenmaa että viime pelissä dominoivan esityksen jälkeen tehot 1+1 kirjauttanut joukkueen ykköstykki Sami Järvensivu.

Päävalmentaja Sami Niemenmaa teki "Keke Armstrongit", eli ei ilmaantunut penkin taakse joukkueensa tärkeässä ottelussa. Lehdistölle asiaa ei joukkueen sisältä kommentoitu, joten olen täysin kaupungilla liikkuvien huhujen varassa. Enempää asialla spekuloimatta voin todeta että Samilla oli poissaoloonsa varmasti ihan yhtä hyvät syyt kuin Kekellä. Samin poissaollessa joukkuetta johti kakkosvalmentaja Joose Kreutzer. Sami Järvensivu taas oli sivussa lievän pakararevähtymän takia, joka oli syntynyt massiivisilla painoilla suoritetun syväkyykkyharjoituksen jälkeen tapahtuneessa belfiekuvaus-sessiossa.

Ensimmäisessä erässä elämä hymyili kotijoukkueelle. Joukkueen peli rullasi mukavasti, syötöt napsuivat lapaan ja oman pään koomailut loistivat lähes täysin poissaolollaan. AHKlla oli muutama erinomainen paikka, mutta kotijoukkueen maalilla Jussi Seppänen oli kuin Jari Halme parhaina päivinään: ohittamaton muuri. AHK ei päässyt tulostaululle, mutta kotijoukkue sen sijaan teki kaksi maalia nopeista vastahyökkäyksistä. Ensimmäisen maalin teki Ville Kuusinen, ja toisen Artturi Koskela. Molemmat maalit lähtivät Jähin puolustajalegendan, Arto Mannisen, tarkoista avauksista. Saamieni tietojen mukaan Arto on ollut nyt useita viikkoja pysäyttämätön niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella.

En tiedä mitä ensimmäisellä erätauolla tapahtui, mutta vaikutti siltä kuin Kaukajärvi olisi siirtynyt erien välillä ulottuvuuksista toiseen, Jähin näkövinkkelistä synkempään sellaiseen. AHK dominoi pelitapahtumia tehden erässä seitsemän maalia, joista tosin kaksi hylättiin osin kyseenalaisin perustein. Kotijoukkue oli mystisesti menettänyt otteensa aivan totaalisesti. Ensimmäisessä erässä nähty harmoninen joukkuepeli oli vaihtunut sekavaan kohellukseen, joka näytti erehdyttävästi alasarjakiekkoilulta. AHK on Tommi Vastamäen johdolla täynnä nuoria ja rutinoituneita pelimiehiä, jotka tilaisuuden tullen kyllä murskaavat vastustajan. Jähi pistettiin tylysti poikki ja pinoon. Nahka pölisi Jussi Seppäsen takana tasaiseen tahtiin. Sami Järvensivun poissaollessa Jähin ratkaisijaosasto paljastui todella kapeaksi, ja muutaman pelaajan parasta ennen -päiväys näytti menneen jo vuosia sitten.

Kolmas erä oli enää muodollisuus. Jähi ei saanut kunnon kiriä aikaan, ja AHK niittasi vielä muutaman näyttävän osuman. Loppunumerot olivat 2-7 AHKlle. Kuvaavaa ottelulle oli, että Jähin maalivahti Jussi Seppänen oli rökäletappiosta huolimatta joukkueensa ykköstähti. Jähi pelasi erässä yhden näyttävän pakki-pakki -syötön, josta aina vaarallinen Tuomas Pärssinen kirmasi läpiajoon. Tuomas vei tutulla pienellä takajalan nostolla ja mailaveivillä AHKn maalivahdin jo tilanteesta täysin ulos, mutta onnistui maalin sijasta tökkäämään kiekon maalivahdin hanskaan. Katsomossa ja vaihtopenkeillä moni hymyili tilanteelle. Olihan se komea harhautus ja vielä komeampi torjunta.

Jähin voittoputki siis katkaistiin tylysti. Katsomossa ja Jähin kopissa moni varmasti Eriniä mukaillen kysyi itseltään "Mitä tänne jää kun Sami Järvensivu lähtee täältä?". Lauantain perusteella ei ainakaan voittavaa joukkuetta. Jähin vastukset eivät tästä juuri helpotu, kun viikon päästä lauantaina Kaukajärvellä vastaan luistelee emoseura Hiki-Hockey.