JäHi aseeton Hämeenlinnassa

JäHin jatkosarjan ensimmäinen ottelu pelattiin sunnuntaina Hämeenlinnassa, kun vastaan asettui HPK Icedogs. HPK Icedogs oli ottelussa koko ajan muutamaa askelta JäHiä edellä, ja otti lopulta jopa melko helpon voiton numeroin 5-2.

Päävalmentaja Sami Niemenmaa oli edelleen kiireinen, joten valmennusvastuun kantoi Joose Kreutzer. Pelaajia oli riittävästi jopa neljään hyökkäyskenttään. Tällä kertaa oli saatu mukaan ilmeisesti kaikki terveenä olevat puolustajat, joista muutama piti heittää hyökkäyskenttiin. Arpa osui Heikki Vaajasaaren ja Petri Niemen kohdalle. Viimeisissä otteluissa hirveässä iskussa kentällä esiintynyt Tuomas Männistö istutettiin itseoikeutetusti ykkösketjun laitaan. Ketjukavereiksi Tuomas sai Jussi Nykäsen ja Petri Niemen. Mietin valmentajan siirtoa hetken enkä ollut ihan varma oliko kyseessä JäHin tarvitsema täsmälääke, vai kenties jonkin sortin myrkky. No, joskus lääkkeen ja myrkyn välinen ero on erittäin pieni, ja ottelu tulisi näyttämään asioiden todellisen tilan.

ennen peliä oli vielä hauskaa
Ennen peliä oli Matiaksellakin vielä hymy herkässä

Ottelun ensimmäinen vaihto antoi jo jonkinlaista esimakua tulevasta - JäHi oli nimittäin valtavissa ongelmissa omalla alueella, ja kotijoukkue sai jo muutaman hyvän maalipaikan. Ville Kivimäki JäHin maalilla oli kuitenkin hereillä, eikä kotijoukkue saanut kiekkoa Villen ohi. Erän edetessä JäHi pääsi vähän paremmin peliin mukaan, mutta vaarallisimmat paikat olivat kuitenkin ehdottomasti kotijoukkueella. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt, joten ottelu oli kolmosdivisioonapeliksi harvinaisesti tilanteessa 0-0 ensimmäisen erän jälkeen.

Toisessa erässä nähtiin sitten jo osumiakin. Ensin iski kotijoukkue, kun kiekko hakattiin maalin edestä sisään. Pian tämän jälkeen JäHin maajoukkuekokemustakin omaava profiilipuolustaja Tuomas Pärssinen vapautti etunimikaimansa Männistön läpiajoon. Tuomas oli hetkeä aiemmin epäonnistunut läpiajoyrityksessään, mutta toista kertaa mies ei sitä tehnyt vaan täräytti kiekon vastustamattomasti ylänurkkaan. Syöttö maaliin merkittiin jostain syystä Heikki Vaajasaarelle. Pelipäällä sunnuntaina ollut Ville Kivimäki teki erän lopulla uskomattoman torjunnan takatolpalta, kun kotijoukkueen pelaajalla oli edessään jo täysin tyhjä maali. Minulla on omakohtaista kokemusta vastaavasta tilanteesta. Olo on täydellisen epäuskoinen, "eihän tässä näin pitänyt käydä". Erän loppuun JäHi sai vielä ylivoimamahdollisuuden, mutta se kuivui kasaan kun Matias Jääskeläinen otti keskialueella jäähyn. HPK Icedogs sai näin ollen erän loppuun vielä ylivoiman, jonka se käytti myös hyväkseen kun kiekko hakattiin taas sisään JäHin maali edestä. Näin toiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen 2-1 -johtoasemassa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue alkoi sitten onnistui niistä huippupaikoista, joita joukkueella oli ollut koko pelin ajan, ja siirtyi nopeasti erän alussa 4-1 -johtoon. Maaleista varsinkin ensimmäinen oli todella epäonninen, kun Jari Viskarin avausyritys kimposi vastustajan luistimesta maalin eteen, josta kotijoukkueen pelaajalla oli helppo työ siirtää kiekko ohi hölmistyneen Kivimäen. JäHilläkin oli erässä paikkansa, mm. kapteeni Timo Komu pelattiin läpiajoon, mutta maaliin asti kiekkoa ei Timokaan saanut. HPK Icedogsin viides maali viisi minuuttia ennen loppua taisi olla lopullinen naula JäHin arkkuun. Heikki Vaajasaari kaunisteli ylivoimalla loppunumerot 5-2:een Joose Kreutzerin ja Timo Komun syötöstä ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla.

JäHi ei Hämeenlinnan leveässä kaukalossa päässyt oikein missään vaiheessa pelin päälle. Vierasjoukkue oli ongelmissa etenkin kotijoukkueen taitavan ykkösketjun kanssa, joka lopulta viimeistelikin joukkueen kaikki viisi maalia. Ilman Ville Kivimäen huippupeliä numerot olisivat voineet olla vielä huomattavasti rumemmat. Tappioiden lisäksi JäHiä koetellaan nyt myös muilla rintamilla, kun epävirallisten huhujen mukaan pelätty ja rakastettu maaliruisku, Sami Järvensivu, ei ehtisi kuntoutua enää täksi kaudeksi. No, nyt on pärjättävä ilman Samia. Seuraava mahdollisuus kartuttaa pistetiliä on tulevana lauantaina kotihallissa Kaukajärvellä, kun vastaan luistelee LeKi II.