Jähille katkera tappio

Jähi kohtasi lauantaina vieraspelissä tutun vastustajan, eli Atalan Hoki Klupin (AHK). Asiantuntija-arvioiden vastaisesti pelistä tuli maalintekokilpailu, jonka Jähi jälleen kerran hävisi äärimmäisen niukasti lukemin 7-8.

AHK tuli ensimmäiseen erään erittäin vahvasti ja painoi pelin Jähin päätyyn. Ensimmäinen takaisku tulikin jo kolmannella minuutilla, kun AHKn pelaaja onnistui katkaisemaan korkean ja kovan poikittaissyötön siniviivalla ja muutamalla nopealla siirrolla Joonas Lindfors pelattiin vetopaikkaan, eikä mies erehtynyt. Jähi sai pian tämän jälkeen ylivoimapelin, jonka aikana Juho Pohjoismäki pelasi Tuomas Männistön lähes varmaan paikkaan, mutta jollain ilveellä kiekko ei maaliin asti mennyt. Saman Jähin ylivoiman aikana AHKlla taisi olla ainakin kaksi lähes varmaa tekopaikkaa, mutta Jähin maalilla Ville Kivimäki oli totutun erinomainen ja nollasi yritykset. Jähi onnistui tasoittamaan erän puolivälissä Ville Kuusisen osumalla. Vanhoilla silmilläni en vaihtopenkiltä ihan tarkasti nähnyt miten kiekko maaliin meni, mutta Villen tuntien varmaankin napakalla rannelaukauksella. Erän loppu olikin sitten murheellisempi. AHK meni 2-1 -johtoon Jussi Joutsenvuoren osumalla, ja takoi erän loppuun vielä nopeaan tahtiin kaksi maalia lisää. Ensimmäinen tuli juuri kun Petri Niemen jäähy oli päättynyt, ja jälkimmäinen heti seuraavassa vaihdossa kun Jähin hyökkäykseenlähtö katkaistiin ja kohta kiekko olikin maalissa. Erinomaista alkukautta pelaava Jukka Laiho teki erän viimeisellä minuutilla kuitenkin äärimmäisen tärkeän kavennusosuman ampumalla terävästi ranteella kiekon maaliin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Erätauolle mentiin näin ollen AHKn 4-2 -johtoasemassa.

Toisessa erässä AHK taisi mennä Jähin kävelyvauhtiin mukaan, ja päästi vierailijat myös tuloksellisesti peliin mukaan. Erän alkuun syntyneen 4-3 -maalin iski hurjalla lyöntilaukauksella Henri Ahokas. Maali oli Henrin ensimmäinen maali Jähin paidassa virallisella ottelussa. Joukkue onnittelee Henriä! Pian tämän jälkeen Juho Pohjoismäki iski tasoituksen Tuomas Männistön syötöstä. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Jähi meni jo johtoon Heikki Vaajasaaren maalin edestä rystyllä viimeistelemällä osumalla. Erässä olisi pitänyt syntyä ainakin yksi maali enemmän, kun Tuomas Männistö survoi kiekon sisään läpiajonsa jälkeen. Tuomari ei ollut tilanteessa viheltänyt pilliinsä, mutta päätti kuitenkin hylätä osuman. Tuomas kertoi oman mielipiteensä tuomarille melko kovalla äänenpainolla, ja passitettiin tästä hyvästä kymmenen minuutin henkilökohtaiselle käytösistunnolle. Näin ollen toiselle erätauolle mentiin Jähin 5-4 -johdossa.

mitähän vittua
Tunnetila Jähin vaihtopenkillä tuomarin hylättyä Tuomaksen maalin

Jähi lähti länsinaapurin tyyliin jäädyttämään peliä kolmanteen erään ja suojelemaan johtoasemaansa. Kaikkien yllätykseksi ja ehkä jopa järkytykseksi tämä ei täysin onnistunut, vaan AHK tuli tasoihin Eeli Jaakkolan maalilla. Heti seuraavassa vaihdossa kuitenkin rävähti. Jähin kolmoskenttä painoi pelin vastustajan päätyyn, ja Jukka Laiho pelasi kiekon viivaan Arto Manniselle. Arto lähetti viivalta huikean rannepommin, joka seilasi vastustamattomasti AHKn maalin ylänurkkaan.

voi sitä tunnelmaa
Tunnetila Jähin leirissä Arton viivapommin jälkeen

Peliaikaa oli vielä yli kymmenen minuuttia jäljellä, mikä oli tälläkin kertaa ihan liikaa. Ensin Heikki Vaajasaari törmäsi AHKn maalivahtiin maalin edessä, ja passitettiin jäähyaitioon. Heti perään Tuomas Pärssinen oli pakotettu sulkemaan kiekon Jähin maalin edessä estääkseen maalinteon, ja myös Tuomas lähetettiin jäähyaitioon. AHKn pelityylistä ja taktiikasta voi varmasti olla montaa mieltä, mutta sen verran siellä on käsiä että 5-3 -ylivoimaa harvoin jätetään käyttämättä. Tommi Harjula iskikin lukemat 6-6:een kahden miehen ylivoimalla. Jähi onnistui tappamaan jäljelle jääneen jäähyn, mutta hetki sen päättymisen jälkeen liukasliikkeinen Joonas Lindfors onnistui pudottamaan Jähin maalin takana päällystakkinsa ja pelasi kiekon maalin eteen ex-Jähiläiselle Antti Tuomistolle. Antti ei jättänyt tilannetta käyttämättä vaan pisti kiekon verkon perukoille. Jähi oli taas takaa-ajoasemassa, mikä ei oman kokemukseni mukaan kyllä missään nimessä ole Jähille vierasta. Aika harvoin Jähi sieltä kuopasta, minkä usein on itse kaivanut, enää kuitenkaan nousee. Takaa-ajo ei ainakaan helpottunut, kun Joose Kreutzer passitettiin muutama minuutti ennen loppua jäähyaitioon kampituksesta. AHK käytti ylivoiman hyväkseen kun Juho Hyvärinen taitavasti harhautti Ville Kivimäen maalin kulmalla ja pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin. AHKn Tommi Vastamäki laitettiin minuutti ennen loppua istunnolle kampituksesta, ja Jähi otti Ville Kivimäen maalilta pois ja pelasi näin 6-4 -ylivoimaa. Tuomas Männistö onnistuikin kavennuksessa viisitoista sekuntia ennen loppua, mutta tasoitusta ei enää saatu aikaiseksi. Näin AHKlle ottelusta voitto numeroin 8-7.

voi voi
Tunnetila Jähin kopissa ottelun jälkeen

Tappio oli katkera, mutta jos olen täysin rehellinen, niin ilman sarvia ja hampaita voin sanoa että kyllähän lätkäpelin usein se parempi joukkue voittaa. Jähin ottelut jatkuvat viikon päästä kotiottelulla Kaukajärven Sentterissä, kun vastaan luistelee HC Nokia.