Talviklassikkoon tiukoista ennakkoasetelmista

Jähin jatkosarja jatkui vieraskamppailulla hyvin tuttua AHK:ta vastaan Kaukajärven sentterin oudommalla puolella synkkänä ja lumettomana joulukuun iltana. Edellislauantainen murskatappio oli jo pääosin unohdettu, ja seuraavaan peliin lähdettiin katkaisemaan tappioputkea jo ennen sen syntyä.

Jälleen kerran Jähillä oli epäonnea kokoonpanonsa suhteen. Joukkueen terävintä maalinteko-osaamista oli menetetty milloin jääkiekon ulkopuolisille paineille tai vaaralliseksi käyneelle yöelämälle. Päävalmentajapelaaja Sami Niemenmaa kuitenkin oli kuitenkin kokoonpanossa valmiina viimeinkin auttamaan joukkuetta myös AHK:ta vastaan.

Peli alkoi perinteisenä aaltoilevena kolmosdivisioonavääntönä, soljuen verrattain tasaisesti päästä toiseen. Alkusarjan jälkeisissä kriisipalavereissa esiin nostettu ehdotus ex-pingiviinien kasaamisesta samaan ketjuun oli manifestoiutunut, kun Jähin ykkösnyrkkiä lähti sentteröimään Matias Jääskeläinen laidoillaan Jarno Laitinen ja Ville Kuusinen. Kaikkien pingviinimunien laittaminen yhteen koriin osoittautui onnistuneeksi, kun Matias osuu ensimmäisenä avauserän puolivälissä pitkän pyörityksen päätteeksi. Parin minuutin päästä sama kolmikko on jälleen jäällä, mutta sulavan yhteispelin sijaan Jarno Laitinen päättää ottaa ohjat käsiinsä: lähtö omasta päästä, koukkaus oman maalin edestä keskelle ja näyttävä coast-to-coast -purjehdus koko kentän läpi ja kiekko reppuun. Jos nämä ottelut televisioitaisiin, voitaisiin puhua jo highlight reel -maalista.

Jähi siirtyi ensimmäiselle erätauolle siis 2-0 johdossa, mutta vanhempi pelaajakaarti muisteli jo tässä vaiheessa vanhoja jähijääkiekon totuuksia: ottelua ei hävitä eikä voiteta ensimmäisessä erässä. Niinpä löysäilyyn ei ollut varaa. Avauserässä tasaisenä pysyneet maalivahtien torjuntojen määrät alkoivat toisessa erässä kallistua Jähin suuntaan Ville Kivimäen joutuessa yhä useammin töihin. Todellisia tappopaikkoja AHK:lle annettiin verrattain vähän, mutta paine oli ohuesti kuitenkin Jähipäädyssä. Erän puolivälissä AHK iskee, kun Juho Hyvärinen ampuu kavennusmaalin raukkamaisesti jostain naurettavan pienestä kulmasta kuten viime pelissäkin, kun ei kunnon tekopaikoille tahdo päästä. Erän lopun Jähi kuitenkin taistelee urheasti ja pitää johtonsa tappaen jo ties kuinka monennen kerran tällä kaudella yhden viidellä kolmea vastaan -ylivoimankin pelaajapäävalmentaja Sami Niemenmaan johdolla.

Kolmosdivarinuhjaukseksi jopa poikkeuksellisen vähämaalinen koitos siirtyy kolmanteen erään siis Jähin 2-1 johdossa. Erän alku on kuitenkin mustempi kuin lumeton ja sateinen joulukuuilta: kolmatta erää on ehtinyt kulua vain 15 sekuntia, kun AHK iskee jälleen yllättävällä laukauksella pienestä kulmasta. Kutakuinkin seuraavassa vaihdossa Jähi ottaa vielä jäähyn, josta AHK ratkaisee ohjurimaalilla siirtyen 3-2. Ei voinut olla sattumaa, että AHK:n jokaisessa maalissa oli mukana joko Tuomisto tai Joutsenvuori, jotka olivat käyneet Jähin jäillä vierailemassa vain muutamaa viikkoa aikaisemmin.. Tähän asti AHK:ta vältellyt Sami Niemenmaa kuitenkin taistelee äärimmäisen tärkeän tasoitusmaalin vain 17 sekunnin kuluttua vahvalla rannelaukauksella.

Tasalukemiin peli myös päättyy. Ville Kivimäki esittää tukun tärkeitä torjuntoja ja Jähi taistelee muutenkin urheasti luoden muutaman tekopaikankin. Loppuerä sujuu kuitenkin maalittomana. Tasapeli tietää pistepotin jakoa ja jännittävää ennakkoasetelmaa myöhemmin talvella pidettävälle talviklassikolle. Enteet tapahtumalle olivat jo lupaavat: sunnuntaiaamuna maa oli lumisateen jäljiltä valkoisena.