Lauantai 14.9.

Viime lauantaina päästiin Hämeen kolmosdivarissa vihdoin asiaan, kun JäHi aloitti kautensa. Kotikentällään kauden aloittanut JäHi on valmistaunut kauteen kohtuullisen hyvin treenaten ja myös pari harjoituspeliäkin sarjatuloksasta AHK:ta vastaan tuli pelattua. Nämä pelit päättyivät tappioon, mutta kuten viimeisen reilun vuosikymmenen aikana on useaan otteeseen voitu todeta – JäHi pelaa hyvin vasta tosi paikan tullen.

Kauden avausvastustajaksi JäHin kotikaukaloon luisteli Kangasalan Voitto. Pelin alla oli hieman epävarmuutta JäHin leirissä, koska kokoonpano oli kärsinyt poissaoloista ja sairastelusta. Muutaman puolikuntoisen pelimiehen kanssa saatiin kuitenkin raavittua kasaan 14 pelaajan nippu. Vastustaja luistellessa vastaan 12 pelaajan voimin, voitiin odottaa joukkueiden olevan suhteellisen samalla viivalla.

Ottelu alkoi melko vauhdikkaasti, joka takasi osaltaan tällä tasolla tietysti myös niitä virheitä. Pelin alku oli melko selvästi vierasjoukkueen hallintaa, mutta JäHi pystyi pitämään pelistä riittävän hyvän otteen. KaVo pääsi pian 0-1 johtoon onnekkaan maalin takaa tapahtuneen ujutuksen myötä. JäHi pääsi erän myötä hieman paremmin peliin mukaan ja tilanteita alkoi syntyä myös siihen oikeaan päätyyn. Erän lopussa JäHin uusi nimi Matti Kinnari toi JäHin tasoihin hienon syöttökuvion päätteeksi.

Toinen erä oli melko tasaista vääntöä ja pelin hallinta vaihteli nopeasti joukkueiden välillä. Erän ainoasta täysosumasta vastasi KaVo. Enempää osumia erässä ei nähty.

Kolmanteen erään JäHi sai vihdoin vaihteen sisään ja aloitti väkevästi. Reilun parin minuutin pelin jälkeen JäHi siirtyi jo 3-2 johtoon Jukka Laihon ja Tatu Sirkkolan maaleilla. KaVo tuli erän puolivälin jälkeen vielä tasoihin JäHin puolustuksen epäonnekkaan kompuroinnin seurauksena. JäHin kone ei kuitenkaan hyytynyt ja Timo Komu kuittasi minuutin päästä upeaakin upeammalla kiekon karvaamisella – karkki ilmasta mailalla mukaan ja repun perälle! JäHin oma Selänne Petri Väisänen niittasi vielä tilanteeksi 5-3, johon ottelussa jäätiin.

Kauden avaus on siis nyt nähty ja onneksi ensimmäiset pisteetkin plakkarissa. Ensimmäinen peli tarjosi yllättävän paljon ollen koko 60 minuuttia erittäin vauhdikasta ja siistiä. Virheitä nähtiin tietysti melko paljon, mutta sekin kuuluu niin kauden avaukseen kuin kolmosdivariin yleensäkin.

 

JäHi – KaVo 5-3 (1-1, 0-1, 4-1)

02.15  0-1 KaVo

17.51  1-1 Kinnari Matti (Laiho Jukka, Mansikka Niko)

27.33  1-2 KaVo

40.43  2-2 Laiho Jukka (Lahtinen Juuso, Niemenmaa Sami)

42.27  3-2 Sirkkola Tatu (Lehtonen Mikko)

53.18  3-3 KaVo

54.45 4-3 Komu Timo (Schärer Oliver)

57.32 5-3 Väisänen Petri (Komu Timo, Niemi Petri)

 

Tavoitin ottelun jälkeen JäHin pelaajavalmentajan Petri Väisäsen.

Q: Kausi saatiin vihdoin käyntiin. Miten oman joukkueen peli mielestäsi sujui?

P: Päästiin tosiaan vihdoin asiaan. Tärkein saavutettiin eli voitto, vaikka meno oli alkuun hieman tahmeaa. Joukkue oli osin hieman puolikuntoinen, joten vauhtiin pääseminen kesti hieman.

Q: JäHi koki jonkin verran muutoksia pelaajarintamalla kesän aikana. Muutama tuore kaveri oli tänään pelaamassa. Miltä heidän peli näytti ja onko heistä korvaamaan menetettyjä pelaajia?

P: Kuka väitti, että pelaajia on ”menetetty”? JäHiin pääseminen on kuin lottovoitto pelaajalle, joten on sanomattakin selvää, että kovia kavereita on nämä udet pelaajat. Ja itseasiassa eipä ne kaikki ensimmäistä kertaa JäHissä pelaa, joten tiedettiin kyllä mitä saadaan.

Q: Pääsit itsekin maalin makuun tänään ottelun lopussa. Tuttuun tyyliin, ”kova” ranne yläpeltiin!

P: No tuli paikka ja päätin pistää pienen laaserin pömpeliin.Sääli olisi jättää nämä paikat käyttämättä, kun kerran luoja on mulle nämä ranteet suonut! Saatiin myös sitten ottelun loppuun hieman tilaa hengittää.

Q: Onnea vielä voitosta ja tsemppiä seuraavaan koitokseen!

JäHi lähtee jahtaamaan seuraavaa päänahkaa Nokialle sunnuntaina 22.9. klo 15.45, kun Nokia Pyry 2 isännöi jähiläisiä. Odotettavissa olisi terveempi JäHi täydellä kokoonpanolla ja näin ehkäpä myös ehjempi esitys! Nokialle on lyhyt matka, joten kaikki mukaan kannustamaan JäHi voittoon!

-JäHin Tietotoimisto-