Jähille makea voitto AHK:sta

Moro Sirpa, teen tuttuun tyyliin etukäteen otteluraporttiluonnoksia, mitä voidaan sitten pelin jälkeen muokata tarpeen mukaan. Tässä tämä todennäköisin skenaario eli Jähin niukka voitto. Älä tosiaan sitten julkaise tätä ennen kuin peli päättyy ja ollaan muokattu tää kuntoon. Laitan seuraavaksi tulemaan sen pikkuisen epätodennäköisemmän eli Jähin runsasmaalisen voiton.

Tähän normaalia alustusta, eli lähinnä tosiaan molemmat joukkueet on äärimmäisen kurinalaisia ja hyvin harjoitelleita, vähämaalinen peli tulossa, paljon keskialueen trappia ja asemasotaa. Sammy on poissa niin voi vähän ehkä vihjata pallin horjumisesta ja sitten kehua kakkosvalmentaja Joosea. Voi mainita että ykköspyssy Sami Järvensivu on poissa ja AHKn vaarallisimmista pelaajista Hyvärisen Juhon, Valtteri Sirénin ja Tommi Vastamäen.

Ensimmäinen erä on todennäköisesti tarkkaa peliä ja tunnustelua, molemmat kunnioittaa toistensa pelisysteemejä niin paljon että todelliset maalipaikat on vähissä. Jähin luottovahti Ville Kivimäki ottaa hyviä koppeja ja pitää Jähin pelissä mukana kun AHKn vaarallisin ketju pyörittää varmaan aika pahasti. Ensimmäinen erä päättyy 0-0.

Tähän jotain semihassua höpinää siitä miten kopissa on tiukka tunnelma ja keskittyminen tapissa, voinee mainita ehkä musiikista mitä soitetaan, varmaan ainakin Rocky IIIn soundtrackkia, samoin hyökkääväpakki ja se ayayay mikä tunnelma.

Toisessa erässä Jähillä on pitkä matka omaan päähän ja siinä varmaan tulee muutama vaihtovirhe ja AHKlla on hyviä paikkoja mutta Ville Kivimäki pitää maalin puhtaana. Jähillä Pirkkalan ketju iskee varmaan vaarallisesti, siinä on jalkoja Jääskeläinen, Juti, Laitinen, haetaan takatolppaa mutta voi varmaan mainita että AHKn veskarikin on liekeissä. Peli on kahden erän jälkeen todennäköisesti edelleen 0-0.

Toisella erätauolla voi kuvailla valmentaja Joosen palopuhetta ja kutsua kaveria velhoksi, ja että peli menee täysin suunnitelmien mukaan. Keskittyminen on tietty kova ja ilmeet on kopissa kuin kivestä. Tässä luultavasti monen ajatus karkaa jo että mitä tilaa illalla O'Connelsissa, mutta ei varmaan sitä voi kertoa.

Kolmannessa erässä on sitten tosiaan iskun paikka ja niin kuin torstaina sovittiin niin haetaan sitä ratkaisuosumaa ihan viime hetkillä niin AHK ei ehdi tasoittamaan. Tähän sitten maalin kuvailua vähän tarkemmin kunhan tietää miten se syntyy, mutta tässä vähän ehkä mallia miten ne loppuhetket tulee menemään:

Aivan loppuhetkillä Jähin puolustus herpaantuu hetkeksi ja Hyvärinen pelaa Vastamäen läpiajoon. Tommi tekee tutut vettä korvasta ja pientä takajalan nostoa ja vie kiekon rystylle, mutta Kivimäen hanska on nopeampi kuin sillä on minkään valtakunnan lupa olla. Peli kääntyy välittömästi hyökkäyssuuntaan kun Petri Niemi pelaa mahtavalla lätyllä siniselle unohtuneen Arto Mannisen läpi. Siren ja Vastamäki lähestyvät Artoa molemmilta puolilta, mutta Arto kohauttaa massiivisia hartialihaksiaan ja vastustajat lakoavat jään pintaan. AHKn maalivahti tuntee hyvin Arton metkut ja odottaa ovelaa harhautusta, mutta Arto tekee saman mitä aina Saarijärven ulkojäillä ja mistä kaveri siellä tunnetaan, eli kova ranne alanahkaan ja kädet kohti kattoa. Jähille makea 0-1 -vierasvoitto.

Loppuun varmaan normaalia vastustajan kehumista ja seuraavan pelin alustusta.

Juttuun voi varmaan laittaa muutaman avainpelaajan kuvat, alla jonkinlaista esimerkkiä mitä ne voisi olla:

mantu.jpg
Voittomaalin tekijä Arto Juhani Manninen
kuski.jpg
AHKn lihasjärkäle Tommi Vastamäki