Kausikertomus 2011-2012

05.05.2012

‚ÄĚEnsi kauteen J√§Hi tulee entist√§ kovempaa. Kes√§ll√§ pelaajat tekev√§t kovasti t√∂it√§, jotta oltaisiin iskussa heti kauden alussa ja valmennusjohto on lupautunut p√§ivitt√§m√§√§n pelikirjansa viimeinkin 2000-luvulle.‚ÄĚ

Näihin lupauksiin ovat päättyneet JälkiHiki-Hockeyn kausikertomukset aikaisempina vuosina eikä ole mitään syytä yrittää muotoilla asiaa uudelleen. Vuosien saatossa on tullut hyvinkin selväksi, että jähiläisten harjoittelumotivaatio on kesälläkin aivan tapissa. Syksyisin hallille saapuu aina toinen toistaan rautaisammassa kunnossa olevia sotureita. Jääkiekko on ainoa asia jähiläisen sielua hyväilevä asia maailmassa, joten sitä ei grillailuilla sekä terassilla istuskelulla pilata.

Kaudella 2010 ‚Äď 2011 J√§Hi teki merkitt√§v√§n murtautumisen mediassa tuottamalla entist√§ enemm√§n materiaalia nettiin videoiden muodossa. Lis√§ksi J√§Hi-night ‚Äďtapahtuma toi suurta n√§kyvyytt√§ seuralle ja kotiotteluissa Sentterin katsomo oli revet√§ liitoksistaan v√§enpaljouden seurauksena. Suosion nousukiito toi J√§Hille totuttua enemm√§n menestyspaineita t√§lle kaudelle. Fanien menestyksen n√§lk√§ olisi pystytt√§v√§ tyydytt√§m√§√§n tavalla tai toisella.

Jo ennen kauden alkua seuranjohto osoitti menestyshalukkuuttaan merkitt√§vien pelaajahankintojen kautta. Kaukaa viisaasti J√§Hi teki ensimm√§isen liikkeen t√§t√§ kautta varten jo varhain edellisell√§ kaudella kiinnitt√§m√§ll√§ maalivahdiksi vanhan tutun Ville Kivim√§en. Kes√§ll√§ J√§Hi k√§vi pitk√§t neuvottelut medialta salassa, joiden seurauksena seuraan paluun tekiv√§t Sami J√§rvensivu, Timo Komu ja Jarmo Altonen. Heid√§n lis√§kseen joukkueeseen liittyiv√§t my√∂s ex-HiHolaiset Joose Kreutzer ja Eemeli Tinkanen sek√§ Juho Viiala, Markus Ojanen ja Lari Nivala. Eli siis seuran vahvuuteen liittyi per√§ti kahdeksan uutta ja ‚ÄĚuutta‚ÄĚ pelaajaa. Muutos edelliskauteen oli siis suuri. Suuria menetyksi√§kin koettiin, kun mm. Ricky Tourunen ja Tero J√§rvinen l√§htiv√§t kohti uusia rusettiluisteluja.

Pelillisesti J√§Hi vastasi huutoon heti kauden alussa. Alkusarjassa oli hyv√§ happi p√§√§ll√§ ja voittoja kertyi mukavasti. Aikaisempinakin vuosina J√§Hilt√§ on n√§hty hyv√§√§ peli√§ heti syksyll√§, mutta t√§ll√§ kertaa oli tapahtunut oleellisia muutoksia. Yleisesti oli jo ehditty tottumaan siihen, ett√§ J√§Hin pelit ovat maalirikkaita ‚Äď molempiin p√§ihin. T√§lle kaudelle J√§Hi olikin parsinut puolustuspelins√§ kokoon eik√§ maalilamppu en√§√§ polttanut maalivahdin niskaa kovinkaan usein. T√§m√§ tietysti johti my√∂s v√§hemp√§√§n maalim√§√§r√§√§n hy√∂kk√§sp√§√§ss√§kin. Mutta p√§√§asia oli, ett√§ voittoja napsahtelee. Niit√§ napsahteli itseasiassa niin usein, ett√§ seura- ja valmennusjohto s√§ik√§hti hieman. Syksyyn oli otettava normaalia kovempia harjoituksia, jotta ei k√§visi niin ik√§v√§sti, ett√§ J√§Hi joutuisi kakkosen karsintaan ja sit√§ kautta jopa nousemaan kev√§√§ksi sinne. Pieni harjoituskuorman lis√§√§minen onnistui ja J√§Hi j√§i sopivasti karsintojen ulkopuolelle. Harmillisesti joukkuelaisten kroppa oli rasitettu huippuunsa kesken kauden ja siit√§ toipuminen veisi aikansa. Jatkosarjan tavoitteista jouduttiin siis taipumaan, mutta se uhraus oli teht√§v√§. Jatkosarja ei ollut siis aivan alkusarjan kaltainen menestyksen puolesta ja sijoitus sarjataulukossa j√§i hieman vaatimattomaksi...joskaan ei nyt sent√§√§n viimeiseksi.

Pelin ulkopuolella JäHissä tapauhtui jälleen paljon asioita. JäHi-illat saivat ansaittua jatkoa ja seura sopikin yhteistyösopimuksen O’Connell’s Irish Bar:n kanssa. Tämän sopimuksen myötä pystyttiin takaamaan huippusuositun konseptin jatkumisen tulevaisuudessakin. O’Connell’s otti myös näkyvän paikan JäHin uudessa peliasussa, joka otettiin käyttöön kauden todellisella huippuhetkellä, Talviklassikossa!

JälkiHiki-Hockey juhli helmikuun 18. päivä 10-vuotista taivaltaan kohtaamalla Tampereen legendaarisella Koulukadun tekojääradalla rakkaan vastustajan Hiki-Hockeyn. Ottelu oli samalla virallinen III-divisioonan sarjaottelu. Tapahtuman puuhaaminen aloitettiin jo edellisenä keväänä ja kaikki työ palkittiin lähes täydellisenä onnistumisena. Olosuhteet olivat juuri sopivat, yleisöä oli paikka erittäin mukavasti (n. 150) ja tunnelma oli katossa. Itse ottelu oli myös erittäin jännittävä ja viihdyttävä, päättyen tasanumeroihin 4-4. Klassista meininkiä jatkettiin molempien porukoiden ja fanien kesken missäpä muuallakaan kuin O’Connell’sissa. Tapahtuma aiheutti paljon positiivista keskustelua ennen ja jälkeen, joten ei olisi ihme, jos sama tapahtuma nähtäisiin uudelleen ensi kaudella.

Klassikon lisäksi kausi oli tietystikin tavalliseen tapaan täynnä hienoja hetkiä, kuten mm. seuran pitkäaikaisen valmentajan Vähy Väisäsen saavuttama neljän vuosikymmenen ikä ja kauden päättänyt Hiki-turnaus.

Kes√§harjoittelun j√§hil√§isill√§ kuuluu j√§lleen mm. rullakiekko, jonka avulla monet joukkuelaiset ovat vuosien mittaan k√§yneet pit√§m√§ss√§ tuntumaa. Lis√§ksi nyt toista vuotta J√§Hi kisailee FC J√§lkiHiki ‚Äďjoukkueella Tampereen puistofutisherruudesta. Ensimm√§isen vuoden hakemisen j√§lkeen joukkueella on vankka tavoite napata v√§hint√§√§n lopputurnauspaikka. Kuten yleens√§ on ollut tapana, J√§Hin tavoitteet on saavutettu, joten eik√∂h√§n lopputurnaus tai jopa jonkinlainen mestaruuden n√§k√∂inenkin sielt√§ napsahda.

Ensi kauteen J√§lkiHiki-Hockey tulee j√§lleen tutulla ja turvallisella ‚ÄĚentist√§ kovemmalla‚ÄĚ otteella.

Suuret kiitokset kaikille joukkueen pelaajille, toimihenkilöille (erityiskiitos Lauri Touruselle) ja etenkin faneille, jotka kannustuksellaan saivat otteluista todellisia elämyksiä.

Tampereella 5.5.2012,

Pekka Seppänen

Puheenjohtaja,
JälkiHiki-Hockey ry