JäHi kuilun partaalla

JäHin kahden tappiottoman pelin ”putki” ei valitettavasti saanut jatkoa viime sunnuntaina Hämeenlinnan metritiskillä. Sikaflussan, malarian, ebolan, salmonellan ja ruton riivaama JäHi sai räävittyä kokoonpanoon nippa nappa kaksi kentällistä miehiä, kun mukaan otettiin myös raajarikot ja eläkeläiset. Siinä valossa niukkaan 7-6 tappioon päättynyt ottelu oli tältä miehistöltä varsin kunnioitettava saavutus. Valitettavasti siitä ei nyt vain herunut minkäänlaista palkintoa.

Kauan kadoksissa ollut JTT:n luottoreportteri Speedy Gonzalez löytyi yllättäen Ritari-areenan pubin tiskin alta. Lieneekö unohtunut sinne hallin avajaisten yhteydessä joskus viime talvena. Joka tapauksessa tämä varsin nuhjuisen oloinen vapaan sanan lahjomaton(?) edustaja lupautui taivuttelun ja lahjonnan älkeen jälleen raportoimaan ottelusta…

Melkein muttei ihan

Tutun kaavan mukaisesti JäHi aloitti ottelun mahdollisimman säästeliäästi ja kotijoukkue karkasi avauserässä 4-1 johtoon. Jähin erän ainokaisesta vastasi Antti Tuomisto kauden avausmaalillaan. Jähillä oli erässä paikkoja vähintäänkin viiteen osumaan, mutta kun ei niin ei.

Toisessa erässä olikin sitten toinen ääni kellossa. Pari vuotta naftaliinissa lojunut Jähin luottotäytemies Jussi ’senior’ Väisänen näytti ensin mallia läpiajon viimeistelystä nostaen Jähin mukaan peliin. Puolivemppa aluepäällikkö P.Seppänen nosti kahden miehen ylivoimalla Jähin jo maalin päähän ja loisto-ottelun pelannut Jussi Nykänen tasoitti luvut 4-4:ään minuuttia ennen erätaukoa. Vahinko vain, että se erän viimeinen osuma piti siltikin suoda vielä kotijoukkueelle, kun Jähin reppu heilahti viidennen kerran vain 30 sekuntia tasoituksen jälkeen.

Päätöserään lähdettiin siis maalin takaa-ajoasemista. Ilmassa leijui ratkaisun makua, kun väsähtäneen oloinen Jähi päästi Dogsit erän alkuminuuteilla helponoloiseti jo 7-4 johtoon. Jähin eväskori ei kuitenkaan ollut vielä täysin ehtynyt. Oikea-aikainen aikalisä ja ilmeisen nerokas (tai satunnainen) pelirytmin muutos tuotti vielä huiman loppukirin. Yllättävän nopeisiin hyökkäyksiin siirtynyt Jähi pakotti vastustajan rikkomaan ja pääsi pelaamaan peräti neljä ylivoimaa erän viimeisellä puolikkaalla. Henri Luhtalan kavennettua lukemiin 7-5 peliaikaa oli vielä jäljellä yli 6 minuuttia. Ajassa 58.56 ”pappakentällinen” nosti Jähin jo maalin päähän. Osuma syntyi ylivoimalla ilman maalivahtia Jussi Väisäsen viimeistellessä takatolpalta tyylikkään kuvion päätteeksi Petri Väisäsen ja Topi Westerholmin syötöistä. Hyvä taistelu jäi lopulta kuitenkin palkitsematta, sillä aika ja puhti ei enää riittänyt tuiki tärkeän tasoitusmaalin värkkäämiseen. Kotimatkalle kebabin kautta siis 7-6 tappio niskassa.

Unelmakentällinen

Jähi kasasi otteluun jälleen perinteisen pappa-kentällisen. Balettitreeneissä loukkaantunen T.Järvisen paikan vasemmassa laidassa lunasti kautta-aikain tehokkain Jähin täytemies Jussi Väisänen. Se että mies sattuu oleman koutsin vanhempi veli tuskin vaikutti siihen, että paikka lohkesi juuri yköskentästä. Sentterinä huseerannut Topi Westerholm sai siis Väisäsen molemmille laidoilleen ja oli syystäkin tyytyväinen:

Speedy: Sinulle tarjoutui ainutlaatuinen tilaisuus pelata näiden veljesten keskellä. Mitkä on fiilikset nyt pelin jälkeen?
Westerholm: Aivan huikeeta. Paras ketju, missä olen ikinä pelannut.
Speedy: Niin, vaikutti siltä, että olit kejussa itse jopa ehkä se heikoin lenkki?
Westerholm: Ihan selkeesti olin. Molemmat veljekset oli taas niin nopeita ja taitavia tänään. Olin vain tyytyväinen, ettei mun hitaus ja paskat syötöt sotkeneet niiden peliä.
Speedy: Olinkin näkevinäni silmässäsi onnen kyyneleen, kun kokoopanot julkistettiin?
Westerholm: Joo, ilosta itkin.

Se, että molemmat veljekset seurasivat haastattelua varsin lähietäisyydeltä, saattoi hieman kannustaa Westerholmia korostamaan tyytyväisyyttään, mutta mies vaikutti kaiken kaikkiaan yllättävän vilpittömältä.

Aluepäällikön paluu

Olkapäävamman vuoksi koko alkukauden sivussa ollut Jähin aluepäällikkö Pekka Seppänen teki ottelussa paluun tositoimiin. Tosin puolikuntoisena ja pakon edessä. Käsi ei vieläkään kestänyt kontaktia, eikä myöskään lämäriä. Tästä syystä mies sutikin ylivoimalla siniviivalta vain sinnikkäästi Markus Seikola –tyylisiä rannelaukauksia. Tai ainakin yritti. Ilmeisesti vammainen olkapää on edelleen tuuman verran väärässä paikassa, sillä ainakin kahteen otteeseen mies tarjosi vastustajalle läpiajoa sutimalla kiekosta vain lumet päältä.

Speedy: Paluu kentälle pikän odotuksen jälkeen. Miltä peli tuntui?
Seppänen: Oli se hianoo, mutta kylä sitä on odotettukin. Vielä hianompaa olis pelata kahdella kädellä.
Speedy: Niin, ajoittain näytti tosiaan sltä, että sulle on tauon aikana kasvanut kaks vasenta kättä. Hirveen virittelyn jälkeen kiekko lähti lavasta lähinnä taaksepäin…
Seppänen: Haista paska. Hyvää hyvyyttäni tulin puolikuntoisena pelaamaan ja vittuillaan vaan. Mailassa on vika. Jätkät on sahanneet siitä piruuttaan pari tuumaa pois toisesta päästä.
Speedy: Niin kummastakohan päästä?
Seppänen: No sieltä tupest… Heh heh, todella hauska. Lähe meneen jos ei sulla o muuta enää.
Speedy: Eipä tässä muuta. Hyvää jatkoa – vaikka siihen mailaan, jos ei muuten.

Avausosumia

Ottelussa oli Jähin tilastojen valossa paljon merkille pantavaa. Ensinnä mainittakoon luonnollisesti täytemies Väisänen seniorin 2 komeaa maalia. Pitkä pelaamattomuus ei tuntunut pahasti haittaavan, vaikka mies aika pahasti happea haukkoi jo avauseran jälkeen. Ei huono suoritus mieheltä joka kumminkin on nähnyt livenä TV:stä kun ihminen ekaa kertaa käveli kuussa…

Toisekseen on mainittava näyttävän paluun huipulle tehnyt Jussi Nykänen. Loistava peli, hätkähdyttävää pelin lukua, jäätävää viimeistelyä, 1+3 ja selkeästi ottelun paras pelaaja.

Kolmanneksi merkille pantavaa on se, että ottelussa peräti 5 jähiläistä teki kauden avausmaalinsa: Tuomisto, J.Väisänen, Seppänen, Nykänen ja Luhtala. Toivoa sopii, että nyt kun pojilla on tuubi auki, niin lisää nähtäisiin vähän ripeämmässä tahdissa.

Kopissa kuultua

Ottelun jälkeen kopissa tuli puhetta vanhemman Väisäsen kahdesta maalista. AP Seppänen siihen normaaliin innokkaseen tyyliinsä heti kommentoimaan: ”On se hianoo nähdä, että teidän suvussa on lahjakkaitakin maalintekijöitä”. Jäätävä hiljaisuus leikkasi alkavat naurunröhötykset lyhyeen, kun nuoremman, valmentaja P. Väisäsen korvat ensin hörähtivät valppaina ja lehahtivat sitten verenpunaisiksi. Tilanteesta silminnähden hätääntynyt Seppänen nopeasti oikomaan lausuntoaan: ”Siis, että teidän suvussa on kaksikin lahjakasta…”. Vahinko oli kuitenkin jo syntynyt, sillä koutsi teki mustaan kirjaansa merkintöjä riivattu ilme kasvoillaan. Ihme on jos Seppästä nähdään kokoonpanossa seuraavassa ottelussa…

Vielä pitäis yrittää

JäHin tilanne sarjan häntäpäässä alkaa olla jo tukala. Sijoitus on viimeistä edellinen ja alkusarjassa on jäljellä enää kaksi ottelua. Vähintään toisesta olisi syytä ottaa pisteet, ettei tarvitse jouluna istua nurkassa säkki päässä.

Seuraava koitos on kotiareenalla huomenna lauantaina 5.12. klo 19.45 ja vastassa Leki II. Sadalle ensimmäiselle ilmainen sisäänpääsy! Kioski on avoinna!

- Speedy Gonzalez, toimittaja JTT -