Kauden viimeisestä kotipelistä kirvelevä tappio

JäHi pelasi lauantaina kauden 2013-2014 viimeisen kotipelinsä, kun vieraaksi saapui Vaajakosken Pelikaanit. Edellisessä ottelussa JäHi jäi rumasti Riemun jyrän alle, joten tavoitteena oli lähteä parantamaan pelaamisen tasoa ja ottaa tietysti ottelusta voitto. Syksyn vieraspelissä Pelikaaneja vastaan JäHi otti hienon 10-5 voiton kahden ketjun voimin.

Edellisten otteluiden tapaan JäHi oli saanut jalkeille taas täydet kolme ketjua. Kokoonpanoon palasivat viimeksi poissa olleet Samit, Niemenmaa ja Järvensivu. JäHin valmentaja Petri Väisänen näki kaksikossa potentiaalia, ja istutti heidät heti ykkösketjuun. Kolmantena lenkkinä ketjussa hääri aina laadukas Tuomas Männistö. Paperilla erittäin laadukas hyökkäysvitja. Joku enemmänkin värikynää käyttävä raportin kirjoittaja voisi käyttää jopa ilmaisua Rautanyrkki, mutta minä en siihen sorru.

Pelikaanit tuli otteluun erittäin hyvällä liikkeellä karvaten välillä jopa kolmella miehellä. JäHillä oli ajoittain erittäin suuria vaikeuksia päästä pois edes omalta alueelta. Painostus tuotti Pelikaaneille myös maalin kun ottelua oli pelattu kuusi minuuttia. JäHi ei kuitenkaan tästä häkeltynyt, vaan teki erän kaksi seuraavaa maalia. Molempien maalien tekijänä kunnostautui Joose Kreutzer, syöttäjinä Timo Komu, valmentaja Väisänen ja puolustuksen tukipilari Matti Kinnari. Ensimmäisessä maalissa Joose huijasi koko Pelikaanipuolustuksen ja ujutti kiekon maalivahdin längistä sisään. Toisessa maalissa Joose pääsi esittelemään terävää rannelaukaustaan, maalivahti ei taaskaan pystynyt kuin ihailemaan kokeneen JäHiläisen taitoja. Joosen sukunimi voi viitata eteläisemmän Euroopan suuntaan, mutta pelitaidot miehellä ovat supisuomalaista tasoa.

Joosen maalien ansiosta erätauolle mentiin siis JäHin 2-1 -johdossa. Toisessa erässä JäHi oli mielestäni kuskin paikalle, ja siirtyikin hieman ennen erän puoliväliä 3-1 johtoon, tekijänä jälleen Joose Kreutzer. Puhdas hattutemppu, laskujeni mukaan JäHin kauden kolmas hattutempun tekijä. Muina hattutempun tekijöinä ovat toimineet Timo Komu ja Oliver Schärer. Komu on niitä tapojensa mukaisesti hakannut kauden mittaan jo useammankin. Pelikaanit tekivät kuitenkin seuraavan maalin kaventaen tilanteeksi 3-2. JäHillä oli erän lopuksi vielä tilaisuuksia lisätä johtoaan, mutta taidot tai onni eivät tällä kertaa olleet matkassa. Pelikaanit pääsivät erän lopuksi 5-3 -ylivoimalle, mutta JäHin alivoimakolmikko onnistui pitämään vieraat pois aivan parhailta maalipaikoilta, luotettava kassari Ville Kivimäki hoiti loput. Toiselle erätauolle mentiin siis JäHin 3-2 -johdossa.

Tarkoituksena oli pelata hyvä kolmas erä ja ottaa voitto, mutta erä käynnistyikin pahimmalla mahdollisella tavalla. Pelikaanit onnistuivat erän alkuun tasoittamaan ylivoimalla, ja tekivät heti perään 3-4 -johtomaalin. Aikaa tähän meni vain 41 sekuntia. JäHi oli siis taas kerran takaa-ajoasemassa kotikaukalossa.

Tämän jälkeen nähtiin ikävä tapahtumaketju, kun Tuomas Männistö kamppaili kiekosta puolustuspään kulmassa. Pelikaanien pelaajalla taisi hetkellisesti pimetä, kun hän tyrmäsi Tuomaksen vanhalla kunnon sucker punch -heijarilla. Vapaaottelukehässä tuo olisi ollut varmasti hieno suoritus, mutta eihän tuollainen kuulu jääkiekkoon. Tuomaristolta lyönti jäi näkemättä, mutta Tuomakselle tuomittiin tilanteesta jäähy estämisestä. En ole tuomaritoiminnan asiantuntija, mutta jäin kyllä mielessäni pohtimaan että menikö tuo ihan oikein. Tuomaksen peli loppui siihen, sen verran mojova isku oli ollut kyseessä.

JäHi onnistui tappamaan jäähyn, mutta hieman sen päättymisen jälkeen Pelikaanit teki viidennen maalinsa. Maaliin johtaneessa tilanteessa JäHi joutui pelaamaan neljällä pelaajalla, kun Sami Järvensivu loukkasi tilanteessa jalkansa, eikä ehtinyt nilkuttaa ajoissa vaihtoon. Myös Samin peli loppui siihen.

Kahden maalin tappioasemassa JäHi sai kyllä ajoittain painetta Pelikaanipäätyyn, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Pari minuuttia ennen loppua Ville Kivimäki vedettiin pois maalilta ja kavennusta haettiin kuudella miehellä. Kiekkoa ei kuitenkaan saatu maaliin, vaan Pelikaanit pääsivät purkamaan ja viimeistelivät loppulukemat 6-3 tyhjään maaliin.

Kauden viimeinen kotipeli päättyi siis tappioon, ja surkea kolmas erä jätti varmasti monelle JäHi-pelaajalle huonon maun suuhun. Ottelusta on vaikea löytää hirveästi hyviä asioita, mutta toki Joosen hattutemppu lämmitti mieltä. Mies itse kommentoi maalejaan näin: "Menivät kyllä aika helposti." Tähänkin varmaan pätee vanha viisaus: se on helppoa kun sen osaa.

JäHin kaudesta on jäljellä vielä yksi koitos, kun Tampereen ainoa oikea Talviklassikko otellaan Koulukadulla AHK:ta vastaan lauantaina 22.2. klo 17 alkaen. JäHi toivottaa kaikki taitokiekon ystävät seuraamaan ottelua ja kannustamaan Tampereen sähköisin joukkue voittoon.