Kauden avaus . . . tappio

10.10.2009 Sentteri, Tampere

JäHi-Vehu 5-8 (1-2, 1-3, 2-3)

Kuukausia kaupungilla vellonut kuhina ja spekulointi sai vihdoin päätöksensä, kun Tampereen suosikkijoukkue jääurheilun saralla aloitti uuden kauden. Katsomossa oli jälleen aistittavissa tuttua kuumaa huumaa, kun kaikki kahdeksan katsojaa (parhaimmillaan jopa 12, joista ainakin puolet joko kodittomia tai muuten vaan eksyksissä) antoivat hiljaisen tukensa kotijoukkueelle! JäHille asetetut kovat odotukset kauteen saivat synkän alun, kun Vehmaisten Turhai...Urheilijat kaatoivat sekaisen ottelun päätteeksi kotijoukkueen selvin lukemin. Katotaas ny tätä vähä tarkemmin...

Ottelu lähti käyntiin murheellisesti, kun VeHu iski heti alkuun 2 osumaa. Kotijoukkue häröili ympäri kenttää tuttuun tyyliin eikä omaa peliä tahdottu saada kuosiin millään! Erän loppua kohden alkoi otteet parantua ja siitä poiki myös kavennusmaali. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalin tappiolla.

Toisessa erässä kotijoukkueella oli ajoittain hyvää painetta ja maalipaikkoja, mutta valitettavasti myös sitä tehokasta sekoilua. VeHu pääsi toistuvasti ylivoimahyökkäyksiin ja takoikin kolme lisäosumaa JäHin yhtä vastaan.

Kolmas erä sai loistavan alun, kun kotijoukkue teki heti alkuun 3-5 kavennusosuman. Mutta seuraava vajaa minuutti olikin silkka katastrofi, kun VeHu pyssytti pelin 3-7 tilanteeseen. JäHillä oli vielä saumansa kahdenkin 5-3 ylivoiman turvin, joista toinen käytettiin hyväksi. Lukuisista paikoista huolimatta JäHin maalilukema jäi viiteen ja VeHun lopulta kahdeksaan.

Miten tässä näin kävi? JäHin pelisysteemi oli pahasti sekaisin. Etenkin asennepuoli oli vielä täysin kesälaitumilla; kaukalossa läpsyteltiin ja kaarreltiin kuin rusettiluistelussa konsanaan!! Mitään tiettyä osa-aluetta turha edes nostaa mollattavaksi, koska mikään ei ollut kohdillaan 60 minuuttia. Toki välillä intouduttiin hyviinkin suorituksiin, mutta niistä jäi turhan usein palkinto lunastamatta.

JäHiltä olivat tänään ja myös koko syyskauden poissa sarjan kaksi kovinta puolustajaa, Jari Viskari ja Aluepäällikkö Pekka Seppänen. Tämän vuoksi puolustuspäässä nähtiin kaksi normaalisti hyökkäsvitjoissa viilettävää konkaria, Tero "Jäpi" Järvinen ja Petri "Vähy" Väisänen. Molemmat suoriutuivat tehtävistään kohtalaisen hyvin, pieniä kauneusvirheitä lukuunottamatta. Toisaalta JäHissä onkin totuttu suuriin ja rumiin virheisiin omassa päässä, joten voitaisiinko tätä sanoa jopa parannukseksi.

JäHin himmeästä iltapuheesta voidaan nosta esiin kaksi maalia mieheen iskeneet Järvinen (2+1) ja Topi Westerholm (2+2). Myös parivaljakko Sami Niemenmaa - Tuomas Männistö esitti aika ajoin pirteitä otteita, mutta viime kaudella totuttuun pistetehtailuun eivät herrat vielä kyenneet.

Mika Saukkonen: Tänään puolustajan tontilla ja heti 2 maalia ja syöttö! Mistä moinen vire?
Järvinen: Tuli viime kausi kateltua meidän pakkien touhuja ja tajusin ettei kannata ampua ohi maalin, niin tähtäsin sit putkien väliin!
Mika Saukkonen: Olet kuulemma aikaisemminkin pelannut puolustajana, oliko vaikea tottua rooliin?
Järvinen: Ei oikeastaan. Olen hyökkääjänä jo tottunut olemaan muuta hyökkäysvitjaa pari viivan väliä perässä ja tässä roolissa se onkin sallittua.
Mika Saukkonen: JäHin takalinjoilta puuttuu reilusti massaa, onko odotettavissa enemmässä määrin väkeää vääntämistä ja taklauksia, johon sinun kohdalla on totuttu?
Järvinen: Juu kyllä sitä väännetään ja käännetään vastustajaa lisää. Tänään ei painihommiin valitettavasti päässyt, mutta toivotavasti jatkossa!

Mika Saukkonen: Normaalisti sinut nähdään aina keskushyökkääjänä, oliko vaikeuksia?
Väisänen: Aika vähän! Opin nopeasti ja pystyinkin tekemään aivan tavallisia JäHin pakin virheitä ilman erillistä harjoittelua!
Mika Saukkonen: Hyökkäyspäässä tuntui peli sujuvan kohtuullisesti eri pelipaikalla?
Väisänen: Joo, sinähän se meni. Piru vaan, kun tuo meitsin mailan lavan optimaalinen vetoetäisyys on 2-3 metriä, jolloin lätty kilahtaa yläbööleen...hiukan hirvitti välillä meidän maskimiesten puolesta!
Mika Saukkonen: Sinut todennäköisesti nähdään kuitenkin jatkossa normaalisti hyökkääjänä?
Väisänen: Todennäköisesti. Täytyy vielä ehtoolla selvittää valmentajan mielipide asiaan viskipullon äärellä! Mutta mitä helvettiä sä näitä haastatteluja teet? Tiedän, että 3-divari ja JäHi on kiekkomaailman pohjalla, mutta joku taso täälläkin täytyy pitää… joten painukko v**tuun!!!
Mika Saukkonen: Asia kunnossa!

Erikoista

Sentterin kaukalo antautui Niemenmaahan kohdistuneen taklauksen seurauksena...varsin mallikas suoritus niinkin luisevalla takakontilla!

Illan komein suoritus

Petri "Nipa" Niemi tarjoili vastustajan hyökkääjälle kunnon vanha liiton "perstaklauksen"! Ei mikään kova pommi, vaan hallittu ja taidokas pyllistys!

No mitäs seuraavaksi?

Seuraavaksi vastaan luistelee LeKi 2, jolta JäHi otti harjoituspelissä 8-3 kuokkaan viikko takaperin Lempäälässä. Murskavoitosta huolimatta LeKin leirissä hermoillaan! Tänään nähtiinkin katsomossa kaksi entistä JäHiläistä ja nykyistä LeKiläistä tarkkailemassa kotijoukkueen otteita. Mikäli JäHi mielii kuitenkin avata pistetilinsä Lempäässä, täytyy jokaisen pelaajan ryhdistäytyä!!

- Toimittaja (JTT), Mika P. Saukkonen